Campings 2006

2006 Azur camping Am Auwaldsee Ingolstadt Duitsland

Natuurcamping vlakbij de autobaan. Lastig aangegeven omdat men de camping van twee richtingen kan benaderen. Dit geeft verwarring.

Camping is geschikt als doortrek camping of voor langer verblijf. Oud sanitair. Bezig met vernieuwing. Bodem in winter door sneeuw en regen erg drassig. A3 Neurenberg-Ingolstadt-Munchen

www.azur-camping.de E-mail: ingolstadt@azur-camping.de Februari 2006

2006 Camping Ametlla Village Platje. Spanje-Costa Dorada.

Deze camping met de naam van het gelijknamige plaatsje is 2.5km buiten het vissersplaatsje.

Ongeveer 50km na Tarragona. Deze vrij nieuwe opgezette camping bestaat uit twee delen n.l. een zone voor camping en een zone voor cabanes, huisjes en tenten. Vriendelijk receptie met winkel. Afgebakende plaatsen met enige schaduw. Gravelbodem. Het geheel wordt gecompleteerd met twee mooie zwembaden, een restaurant en diverse sport faciliteiten. Het sanitair is prima en gehandicapten vriendelijk. Het strand bestaat uit kiezelsteentjes en is klein, omringd door hoge rotsen. Er zijn weinig fiets en wandel mogelijkheden. In voor en na seizoen ACSI camping.

www.campingametlla.com info@campingametlla.com

2006 Camping Chateau Alexandre Dumas Villers/Helon Frankrijk

Deze bij een kasteel gelegen camping ligt op 7 km vanaf de D 2 bij Soissons. Ruime plaatsen op grasbodem. Verouderd sanitair. Camping ligt relatief ver van de route. Chateau-alexandre-dumas@wandoo.fr

2006 Camping Chateau de Chazeuil Varrennes sur Allier. Frankrijk

RN 7. Deze in een park gelegen kasteelcamping is gelegen aan de Route National 7. Clermont-Ferrand-Paris. Op de gras bodem zijn vele vrije plaatsen. Het sanitair is zeer eenvoudig en verouderd. Schoon en voldoet aan de eisen.

Info@camping-dechazeeuil.com

2006 Camping Cottesserhoeve. Vijlen Zuid-Limburg.
Cottessen 6 6294 NE

Deze prachtige familiecamping is gelegen in het zuidelijkste puntje van Limburg. Niet ver van Vaals (Drielandenpunt).

Het terrassen terrein is keurig ingericht in vakken met ruime plaatsen. Tevens zijn er tal van voorzieningen, zoals een zwembad-speeltuin-friterie-bar en winkel.

Wat het vermelden waard is “het sanitair” verdeeld over twee aparte gebouwen is van een bijzondere schoonheid en netheid.(nieuw 2005). Ook zijn er wasmachines en drogers alsmede voor de kleinsten onder ons een babyruimte waar ze gewassen en verschoond kunnen worden.

Ook en vooral is de omgeving van de camping uitermate geschikt om te wandelen (Geuldal)en voor het fietsen-

( mountainbike). Op de camping is verhuur van fietsen, en in het seizoen animatie voor de kinderen.

Alle plaatsen hebben grasbodem en elektra aansluiting. Ook zijn diverse tappunten voor water. De camping is gehandicapten vriendelijk. Vanuit de camping zijn er diverse dagtochten te maken b.v. naar de Eifel-Monschau-Aken-Maastricht-Valkenburg. Minpunt is de aanrij route naar dit afgelegen stiltegebied, de toegangsweg is smal en hier en daar steil. Voor en naseizoen ACSI

www.cottesserhoeve.nl info@cottesserhoeve.nl Augustus 2006

2006 Camping l’Hermitage Plombiéres-les-Bains Frankrijk.

Deze camping gelegen in Plombiéres tussen Epinal en Becanson aan de RN 57 en is geschikt als doortrekcamping maar ook om er langere tijd door te brengen.

De camping is even buiten het centrum van Plombiéres gelegen. (1.5 km) Alle voorzieningen zijn aanwezig. Prettige ontvangst. 2 personen+kampeermiddel en stroom ACSI in voor en naseizoen.

www.hermitage-camping.com camping.lo@wanadoo.fr 26-08-2006

2006 Camping Lake Caspe Aragon. Spanje. Zaragossa-Lleida

Carretera N 211 km. 286.7 Deze camping bevindt zich midden in de natuur ver van de bewoonde wereld.

Aan een waterbekken van de rivier de Ebro is deze camping, die zich zelf,” Lake Caspe Aventura” noemt, want naast het kamperen zijn er diverse sporten, vissen-kanovaren-speeboot-squad rijden- etc.

De camping doet zeer Spaans aan en heeft primaire faciliteiten. Sanitair is voldoende.

Grintbodem en schaduwrijk. Ver afgelegen van winkels en ander voorzieningen. Voor en naseizoen ACSI. www.lakecaspe.com lakecaspe@lakecaspe.com

2006 Camping Le Congo..

Even over de Spaanse Franse grens ligt deze matige camping.

Bij Le Boulou richting Maureillas las Illas. De toerit is langer dan staat vermeld dan is vermeld in de gids.

Weg is smal en slecht. De camping heeft redelijk ruime plaatsen onder oude dennenbomen. Het sanitair is slecht en oud. Zeker niet uitnodigend. Niet geschikt voor gehandicapten. ACSI.

Voor doorreis camping geschikt maar beter is Camping Les Olivettes nabij de autoroutei n Le Boulou
www.campinglecongo.com
E-mail:
campinglecongo@hotmail.com

2006 Camping Les Calquiéres Séverac le Chateau Frankrijk.

A 75 Beziers-Clermont-Ferrand. Leuk gelegen kleine camping in het gelijknamige plaatsje.

Ruime plaatsen en goed sanitair. ACSI .23 km na het viaduct de Millau vanuit het zuiden.

www.camping-calquieres.com E mail: contact@camping-calquieres.com

2006 Camping Municipal Feurs Frankrijk.

Deze camping ligt aan de autoroute tussen St. Etienne en Clermont-Ferrand

Een grote camping nabij de sport faciliteiten.(route Roanne) Eenvoudig maar net sanitair. Ruime plaatsen.

Geschikt om aangekoppeld te overnachten.

2006 Camping Municipal Les Vailhes Frankrijk

Gelegen aan de A 75 Clermont-Ferrand-Beziers, afslag Lodéve.

Aan leuk meertje gelegen gemeente camping. Terrassen met zand bodem. Eenvoudig sanitair. Schoon en netjes. Vriendelijke receptie. Geschikt als doortrekcamping dicht aan de autoroute.

2006 Camping Playa Cambrils Don Camilo.

Grote camping aan de kust tussen Cambrils en Salou.

Aanrij route via N 340 en dan door het plaatsje (vrij lastig en nauw) naar de kust. De camping bestaat uit 4 lange lanen met niet al te grote plaatsen. Veel schaduw. Er zijn veel vaste plaatsen en huisjes te huur. Alle voorzieningen zijn goed en toereikend en gehandicapten vriendelijk. Mooi groot zwembad, restaurant en winkel. Vriendelijke receptie.

De bodem is gravelzand en bij slecht weer kan er sprake zijn van wateroverlast. Strand en boulevard op loopafstand. Leuke levendige vakantieplaats met grote markt in Salou. In voor en naseizoen, goedkope camping, zeker bij een langer verblijf.

camping@playacambrils.com

2006 Camping Schinderhannes Pfalzfeld Duitsland

Deze typische doortrek camping doet ook dienst als verzamelpunt van groepsreizen m.n. naar het oosten van Europa

Het terrein is ingericht om aan gekoppeld te overnachten. Daartoe zijn ruim voldoende stroom aansluitingen en diverse waterpunten voorhanden. De toerit door het dorp Pfalzfeld richting Hausbay. Goed sanitair.

Het restaurant is geopend van 1 Feb. Tot 1 Okt. In de winkel is brood op voorbestelling verkrijgbaar.

Toerit naar camping bij sneeuw lastig. A 61 Venlo-Koblenz Afslag43 . 500 km van Utrecht.- 4 km van autobaan

2006 Camping STEL Puigcerda. Spanje Pyreneeën.

De camping ligt op de grens van Frankrijk en Spanje. Via N 116 vanuit Perpignan. N 20 vanuit Foix.

Mooi gelegen camping geschikt voor langer verblijf. Terrassen met vaste en toeristen plaatsen. Verharde wegen en grasbodem. Water tappunten op de camping.

Verhuur van bungalows. Uitstekende sanitaire voorzieningen. Gehandicapten vriendelijk. Zwembad. Diverse voorzieningen. Dagtochten in de omgeving mogelijk. Andorra en diverse Cols en Skidorpen.

Internet aansluiting. Ook geschikt stroom. als wintercamping. Puigcerda ligt in een dal en rondom zijn bergen. Veel avontuur sporten kunnen in de omgeving beoefend worden. Mountainbiken-Kanovaren-Klimmen-Skien-Langlauf en Paardensport.

2006 Camping Vinkenhof Schin op Geul Limburg Nederland

A2-A76 richting Valkenburg/Schin op Geul

Deze camping gelegen aan de voet van de Keutenberg en Sousberg in het natuurgebied Gerendal, is een leuke gezinscamping. Voor fietsen en wandelen uitermate geschikt. Ook als uitvluchtcamping voor bezoek aan Maastricht, Aken, Luik en Valkenburg. Ook Eifel en Ardennen liggen op autodagtocht afstand.

Er zijn diverse veldjes met grasbodem. Sanitair scoort voldoende. Zwembad in de zomer. Er is een gezellige bar met petit restaurant. De camping is nagenoeg het gehele jaar open.

In voor en naseizoen ACSI www.campingvinkenhof.nl info@campingvinkenhof.nl

Tel: 043-4591389 Engwegen 2 A 6305 PM Schin op Geul.

2006 Camping Witterzomer Assen. Nederland

Deze al meer dan 50 jaar oude camping bevindt zich vlak bij de stad Assen. Het camping bedrijf is uitgegroeid tot een recreatie centrum met een hoge standaard.

Witterzomer is een oude plek in de Drentse natuur. Moeras en bos worden afgewisseld met landbouwgrond tussen houtwallen. Het bedrijf is het gehele jaar open en gehandicapten vriendelijk. Naast de talloze camping plaatsen kunnen er ook huisjes worden gehuurd. Alle faciliteiten zijn aanwezig. Als gezinscamping zeker een aanrader. Er zijn voldoende toiletgebouwen. Tevens een winkel en restaurant. Het terrein bezit verharde wegen en alle kampeerplaatsen hebben een grasbodem en stroom een +TV cai aansluiting. Op het terrein zijn sport en spel voorzieningen aanwezig. Ook de speelvijver met zandstrand en speelwerktuigen voor de kinderen zijn zeer aantrekkelijk. Omgeving: Assen-Westerbork-Norg-Groningen-Veenhuizen. In deze plaatsen zijn leuke musea. www.witterzomer.nl e-mail: info@witterzomer.nl