Plaatsje zoeken op de camping

Plekje zoeken op de camping.

 

Als ervaren kampeerder hebben wij in Europa vele campings bezocht.

In de begin jaren toen men met tent, vouwwagen of caravan op vakantie ging, was het bij de receptie melden en mocht men zelf een plaatsje zoeken of deze werd door de camping leiding aangewezen.

Nu, vandaag de dag gaat het met de komst van campers anders. Camping bezoekers met tent, vouwwagen of caravan parkeren deze eerst en zoeken dan te voet of op de fiets (bij grote cp) een geschikte plek en halen hun kampeermiddel op en melden eventueel het nummer van de plek bij de receptie.

 

Met de komst van campers (camping-car, mobilhome) gaat dit meestal anders. Met veel geraas door de veelal elektrische koeling van de motor, wordt er langzaam straatje voor straatje over de camping gereden om een geschikte plaats te vinden.

Als deze is gevonden moet het voertuig op de blokken gezet worden want geen enkele camping is voldoende vlak. Opnieuw starten, en met veel geraas op de gele oprit blokken zien te komen.

Nu kan de schotel antenne omhoog, maar deze heeft geen signaal vanwege het groen aan de bomen. Opnieuw starten en het vakantiehuis ietsje verschuiven.

Tip: Parkeer het kampeermiddel. Zoek een geschikte plek met doorzicht naar het zuiden.

Zo voorkom je ergernis bij je mede kampeerders op de camping. Véél plezier.

 

Ariën Beersma Camping Bella Italia. Peschiera del Garda. 24-09-2019.