Kip au Vin Blanc

4 personen:

8 Kippenpoten (cuises de poule)

Boter of olijfolie

2 dikke preien

bakje champignons

5 tenen knoflook

Verse tijm

Glas witte wijn.

Kipbouillon (potje of blokjes)

250 g crème fraîche

Peterselie

Zout en peper


Bereiding:


Snij de kippenpoten een paar keer in (tegen krom trekken)

Braad de poten aan in ruime pan in hete boter of olijfolie Snij de champignons in plakjes (ciseleren) en de prei in grove ringen, de knoflook in fijne plakjes

Neem de kip uit de pan en bak prei en knoflook aan in wat boter of olie.(niet te lang)

Rits een paar takjes tijm af en doe de kippenpoten, prei en knoflook in een ruime stoofpan

Voeg de kippenbouillon (fonds) en de witte wijn en zoveel vocht toe dat het geheel onderstaat.

Stoof het zonder deksel gaar. Neem de poten uit en verwijder het vel.

Voeg de prei ringen toe en roer de crème fraîche door het kookvocht. Even doorkoken.

(om saus dikker te maken een eidooier met wat room los kloppen en door het hete kookvocht roeren.(monteren). Niet meer laten koken.

Op smaak brengen met zout en peper en samen met de kippenpoten nog even door verwarmen en garneren met gehakte peterselie.

Serveer er rijst of aardappelpuree bij.


Wijntip:

Witte Bourgogne

Chardonnay


Ariën Beersma