Aardappel Sperziebonen omelette

4 personen:

  • 200 gr magere spekreepjes

  • 500 gr sperziebonen

  • 500gr gekookte aardappel (b.v. van vorige dag)

  • 4 tomaten

  • 1 kleine ui (of lente ui in plakjes)

  • 5 eieren

  • 2 dl room

  • zakje Parmezaanse kaas

  • olijfolie, nootmuskaat, zout en peper.

Werkwijze:

Sperziebonen afhalen, breken en circa 7 min koken met wat zout

Ui snipperen en de tomaten plisseren (ontdoen van vel)

Zaad uit tomaat verwijderen en het vruchtvlees in vieren snijden

Eieren met de room loskloppen met zout en peper en een mespuntje nootmuskaat

In een ruime koekenpan, ui, spekreepjes in olijfolie aanfruiten.

Sperziebonen afgieten en samen met de aardappelschijfjes op een

hoog vuur omscheppend bakken.

Als het geheel aangebakken is de los geklopte eieren met room erover gieten en het geheel op een zacht vuur laten garen (met deksel) Niet te gaar maken. De eieren moeten (baveux) zijn (niet te gaar)

Nu bestrooien met de geraspte Parmezaanse kaas.

De omelette in punten verdelen en serveren met stokbrood of ciabatta.

Dranktip:

Melk

Bier van hoge gisting


Ariën Beersma