Salade van bleekselderij en komkommer

4 personen.

  • 1 Bleekselderij (mooie gele rijpe struik)

  • 1 Komkommer

  • 1 Rode ui

  • 1 Harde appel

  • 1 dessertlepel grove mosterd

  • Wijnazijn

  • 5 eetlepels Olijfolie

  • 2 eetlepels mayonaise of crème fraîche

  • Peper en zout.

Werkwijze:

In ruime schaal of kom de gesnipperde ui,mosterd, zout en peper en azijn roeren. Langzaam de olijfolie doormengen en de mayonaise toevoegen. (saladedressing)

Ontdoe de bleekselderij van de onderkant en schil de buitenstengels met een dunschiller.

Snij de stengel in boogjes. Daarna in vergiet wassen en laten uitlekken.

Was de hele komkommer en snij deze overlangs door.

Verwijder met een lepel de zaadlijsten en snij de komkommer in plakjes.

Was de stevige appel en snij deze in brunoise (blokjes)

Meng alles door de dressing, eventueel op smaak brengen en even laten staan opdat alle smaken goed in de groenten kunnen trekken.

Lekker bij gebraden kip.

Wijntip:

Sancerre

Riesling

Chardonnay

Loirewijn


Ariën Beersma