Kampeerauto's

Tja, tegenwoordig zien we er vele, groot en klein. Met of zonder aanhanger, waarop een “Smart “of op de drager een scooter of moter (in het duits RoLo) en een enkele met fietsen. Sommige zijn zelfs uitgevoerd als “tandemasser” zo lang zijn ze. Een touringcar is er niets bij. Alles erop en er aan. Mooi en heel praktisch zolang je er in rijdt, en op de autobaan komen ze je voorbij. Ze mogen immers harder dan caravans. Maar op de camping ,als het grote gevaarte op z’n plaats staat, moet het meestal na een poosje weer weg want er moeten boodschappen gehaald worden. Of op een regenachtige dag, men wil tenslotte ook nog wat van de omgeving zien in de vakantie bestemming.


Laat staan de watertank is leeg, dan moet er na gestart te zijn met dikke wolken diesel walm over de camping gereden worden om water te vullen en vuil water te ledigen. De ceremonie hieraan voorafgaand is het plaatsen van een gevaren driehoek of het camping tafeltje met bij behorende stoelen om andere camping gebruikers onder de aandacht te brengen dat deze plaats (camperplek) reeds bezet is, en dat de eigenaar even zijn comfort aan het vullen respectievelijk aan het legen is.


Maar ja, geef mij maar de caravan, niet harder dan 90, en eenmaal op de plaats, de pootjes uit, stroom aansluiten, water vullen en de vakantie kan beginnen. O ja, fietsen hebben we ook, geen “moped “, maar wel een comfortabele auto en is parkeren doorgaans geen probleem in de leuke vakantie plaatsen en steden. De campervrienden die geen “Smart “ hebben komen gewoon met de scooter. Wel de helm op en hopen dat het niet gaat regenen!

Ariën Beersma

Camping Baciccia Ceriale Italië.

September 2002