Huzarensalade

4 personen:

  • 200 gram aardappelen

  • 3 grote augurken

  • 1 ui

  • 100 gram appels (elstar-granny Smith)

  • 100 gram vlees (kalfs of rundvlees)

  • peterselie-kropsla-tomaat-ei-(dresseren)

  • olie-azijn-peper-zout-mosterd-mayonaise

werkwijze:

Aardappelen schillen en “en brunoise” snijden en daarna

blancheren (beetgaar koken en dan afspoelen met koud water)

Alle ingrediënten en brunoise snijden. Eerst ui en augurk daarna appel, zo voorkom je dat de appel bruin wordt door het zuur van de augurk.

In kom aan maken met een french dressing= peper, zout en een schepje Dijonmosterd roeren met een scheut azijn of wat citroensap, daarna langzaam olie bijvoegen tot een lobbige massa. Deze dressing kan als basis dienen voor allerlei salades.

Salade op dienen op een schaal met “on top” mayonaise. Het geheel afgarneren met tomaat, hardgekookt ei, komkommer etc…

Serveren met toast of brood

Wijntip:

Riesling

Chardonnay

Gruner Veltliner

Ariën Beersma