Ratatouille

4 personen:

Ratatouille is een gerecht waarin nagenoeg alle groentes van het seizoen verwerkt kunnen worden. Zonder vlees ook als vegetarisch gerecht.

  • olijfolie

  • 2 kipfilets

  • 2 kleine uien of 1 grote en knoflook

  • 4 tomaten concassé (zie keukentermen)

  • 500 gram pompoen

  • 500 gram aubergines

  • 1 couchette

  • 1 grote wortel

  • 2 a 3 stengels bleekselderij

  • 1 venkelknol

  • 2 pepers

  • Bouquet garni (kruidenbundel bestaande uit enige takjes peterselie, laurierblad, takje tijm, samengebonden zodat het aan het oor van de pan gebonden kan worden)

  • Alternatief is kruidenbuiltje

Werkwijze:

Tomaten plisseren en ontpitten en aan stukjes snijden

Snij eveneens de kipfilet aan grove stukjes, doe dit ook met alle groenten. Snij de pepers in fijne reepjes. (julienne)

In een ruime pan met flinke scheut olijfolie de uien en knoflook en kipfilet lekker aanzetten (licht kleuren).

Tomaat concassé toevoegen en de gesneden groenten.(even mee laten aanzetten in de pan)

Nu zoveel water toevoegen dat het geheel half onderstaat. Op zacht vuur garen. De kunst is dat de het gerecht gaar is en alle vocht nagenoeg is verdampt.

Serveren met witte rijst.


Wijntip: Rosé Provencale


Ariën Beersma