Kip au Vin Blanc

4 personen:

  • 8 Kippenpoten (cuises de poule)

  • Boter of olijfolie

  • 2 dikke preien

  • 1 Rode ui

  • 1 rode ui

  • 5 tenen knoflook

  • Verse tijm

  • Glas witte wijn.

  • Kipbouillon (potje of blokjes)

  • 250 g crème fraîche

  • Peterselie

  • Zout en peper

Bereiding:

Snij de kippenpoten een paar keer in (tegen krom trekken)

Braad de poten aan in ruime pan in hete boter of olijfolie

Snij de prei in grove ringen en de knoflook in fijne plakjes en snipper de ui

Neem de kip uit de pan en bak prei en knoflook aan in wat boter of olie.(niet te lang)

Rits een paar takjes tijm af en doe de kippenpoten, prei en knoflook in een ruime stoofpan

Voeg de kippenbouillon (fonds) en de witte wijn en zoveel vocht toe dat het geheel onderstaat.

Stoof het zonder deksel gaar. Neem de poten uit.

Voeg de preiringen toe en roer de crème fraîche door het kookvocht.

Opsmaak brengen met zout en peper

Samen met de kippoten nog even door verwarmen en afgarneren met gehakte peterselie.

Serveer er rijst of aardappelpuree bij.

Wijntip:


Witte Bourgogne

Chardonnay