American Camp beans

4 personen:

  • 150gr Bacon

  • 30gr boter

  • 1 grote ui

  • 1 prei

  • 300gr winterwortel

  • 2 halve liter blikjes Kidneybonen

  • 1 blikje 400gr Tomatenblokjes

  • 1 eetlepel gehakte oregano

  • 2 takjes verse tijm

  • Hot pepper sauce

  • 2 grote rundersaucijzen


Bereiding:

Bruis een flinke klont boter of margarine in een ruime braadpan uit. Braad hierin de doormidden gesneden plakjes bacon op een matig vuur krokant. Leg de plakjes op een bord.

Schep nu door het braadvet de gesnipperde ui, ringen van prei en plakjes wortel en zet deze even aan op een zacht vuur gedurende 2 tot 4 minuten.

Voeg hierna de 2 blikjes kidneybonen met vocht en al toe. Zo ook de tomaat blokjes met sap en roer geheel luchtig door.

Voeg nu de gehakte oregano en tijmblaadjes samen met wat zout en peper toe.

Snij nu de saucijzen in 4 stukken en voeg deze toe samen met de gebakken bacon. Hierna 20 á 25 minuten met deksel laten door stoven.

Naar smaak wat vers gemalen peper en zout toevoegen en een scheut Hot Peppersaus.

Serveer hier stevig vloergebakken brood bij.


Dranktip: Bier van hoge gisting b.v. Trappist-Duvel-Westmalle