Campings 1996-2005

Vanaf 1996 tot heden zijn van door ons bezochte campings een korte beschrijving gemaakt.

Voor 1996 Tirolcamp Fieberbrunn. Lindau 20 Tel:004335456666

Route: St Johann in Tirol-Saalfelden. Zomer en Wintercamping.

Deze luxe 4 sterren terrassen camping midden tussen de skipistes van Streuboden en Doisberg.

Alle faciliteiten zijn aanwezig. Ruime plaatsen 80-100m2 in straatjes op de terrassen.

Comfort op de plaats; stroom-gasnet aansluiting-telefoon-kabel tv en water nabij de plaats.( ook in de winter)

Restaurant-winkel-overdekt zwembad-apart sanitair te huur met ligbad-zonnebanken-fitness-massage.

Camping ligt vrij hoog en heeft afsleepdienst naar de plaats.

Deze dure en luxe camping ligt in een mooi gebied wat enige jaren geleden verbonden is met het skigebied Leogang-Saalbach-Hinterglemm.

Omgeving: Pillersee-St Johann in Tirol. Aktiviteiten: Skieën-Langlauf-Fietsen-Wandelen.

1996 Camping Municipal de Bouthezard Le Puy en Velay

Eenvoudige Municipale camping. Geschikt voor een bezoek aan Le Puy. Omgeving vulkanisch gebergte.

Opvallend zijn de twee oude vulkaan pieken waarop een kapel en op de ander een groot Maria beeld dat in de avond verlicht is. Camping met redelijk veel schaduw en grote plaatsen. Oud sanitair. Gras bodem afgewisseld door zand/grint. Zakelijke receptie.

1996 Camping Lac du International Vesoul Frankrijk. Route: Metz-Nancy-Besançon.

Camping is gelegen aan meertje. Vrij modern van opzet. Geschikt voor langer verblijf, maar ook voor 1 nacht. Vrij grote plaatsen met privacy. Goed sanitair. Vriendelijke ontvangst bij receptie. Snackbar in directe omgeving van camping.

1996 Camping Montpellier Plage Palavas les Flots A9 Montpellier-Sud.

Camping vrijwel direct aan zee gelegen alleen gescheiden door de weg naar Palavas.

Camping maakt een wat smoezelige indruk. Voornamelijk bezet door Fransen. Vlak met gras en zandbodem.

Niet iets om lang te verblijven. Grote zakelijke receptie. 1 ste nacht gelijk afrekenen. Matig sanitair in grote open gebouwen. Centrum Palavas ong. 2 km van camping, komt kermisachtig over.

1996 Camping St Vittal. Municipal Cluny Bourgogne Frankrijk.

Deze gemeente camping is leuk gelegen bij het stadje Cluny, wat in vroegere tijden zeer beroemd was vanwege zijn abdij. Beslist de moeite waard om de oude kloosters en kerk te bezoeken. Terrassen camping met grasbodem, weinig schaduw door bomen. Eenvoudige receptie. Matig sanitair.

1996 City Camping Arles Provence

Stadscamping aan de buitenrand van de leuke franse plaats Arles. Vlak bij de camping een groot center commercial. Geschikt voor leuke uitstapjes in de omgeving en de “van Gogh” plaatsen in de stad. Camping met voldoende schaduw. Grint bodem. Matig sanitair. Franse toiletten..

2000 Camping-Platz Kratzmuhle Duitsland .

Route: A 3-Neurenberg-Ingolstadt . Afslag 58 Altmuhltal Kinding-Praundorf richting Beilngries. 700 km van Utrecht. www.kratzmuehle.de info@kratzmuehle.de

Deze camping is het gehele jaar open en ligt op de route naar de wintersport gebieden in Oostenrijk en Zuid-Duitsland.

A 3.Ongeveer 5 km van autobahn. Deze in de Altmuhltal gelegen camping bevindt zich aan de rivier de Altmuhl bij de waterkracht centrale aldaar. Omdat wij deze camping alleen gebruiken als overnachting plaats in de winter kunnen wij geen bijzonderheden geven. Voordeel: Er kan aangekoppeld worden overnacht. Restaurant aanwezig.

2000 Camping municipale Chateau Thierry- Champagne-Ardennestreek.

Deze kleine camping aan de rand van de stad heeft ruime plaatsen die glooiend aflopen. Grasbodem. Voldoende eenvoudig sanitair. Water tappunten en stroom aansluitingen. Mooi uitzicht over de rivier en het landschap. Camping is gelegen naast de plaatselijk McDonalds. Omgeving: Champagne gebied-Reims.

Diverse oorlogs graven 2de Wereldoorlog. Niet ver van Euro Disney 45km. http://www.france-voyage.com/frankrijk

2001 Camping Bella Vista Cassona-Malcesine. Lago di Garda. Italië. 1300 van Utrecht.

Deze camping laat zich het beste omschrijven als een terrassen camping aan het Gardameer. Vanaf de weg rond het meer ligt de camping hoog boven het water oppervlak wat een mooi uitzicht biedt. Door de steile oprit direct aan de weg is de ingang lastig met een grote combinatie om erop en af te rijden, om dat zich vrij snel zich een file vormt voor de wachtende camper of caravan combinatie, Mede door het beperkte zicht en drukte op de weg rond het meer.

Eenmaal op de plek valt het reuze mee. Tussen oude olijfbomen zijn niet al te grote plaatsen gecreëerd. De grond is droog gras met grind. De wegen zijn verhard. Opvallend is dat de toilet gebouwen zeer netjes en ruim zijn.

Douchen is zonder muntjes met voldoende warm water en druk. De camping winkel is ruim gesorteerd en alle dranken zijn gekoeld verkrijgbaar. Tevens is er een restaurant.

Via een onderdoorgang van de weg bereikt men een kiezelstrandje met een zwemsteiger. Het water is glas helder maar koud. Het dorp Malcesine is ong. 1,5 km lopen via het pad langs het meer. Op de helft van de wandeling is een beek die uitmondt in het meer, heel mooi met een waterval en vijver met waterplanten. Zeer foto geniek.

Tevens zijn er langs de gehele oever van het meer leuke restaurants en pizzeria’s waar het goed toeven is. Langs de oevers van het gehele Gardameer zijn campings en hotels. Vaak direct langs en aan de weg met soms een steile opgang naar de terrassen. De prijzen zijn nagenoeg gelijk. Wel is er een duidelijk verschil tussen voor-hoofd-en naseizoen.

Aan activiteiten ontbreekt het niet, o.a. boottochten-zeil en surfscholen-mountainbiken-hardlopen-zwemmen-waterski etc,etc. Het weer is standvastig, warm, 33 tot 35 graden is geen uitzondering. Bij zeer warm weer ontstaat vaak onweer met veel regen of hagel. Ook hangt er wel eens nevel boven het meer. (windstilte)

Er is veel te zien. Schilderachtige dorpen en steden. Leuk zijn Garda-Limone-Malcesine .

1980 tot heden Camping Main-Spessart-Park Triefenstein-Lengfurt.

Route: A3-Frankfurt-Wurzburg. Afslag 66 Wertheim/Lengfurt/Marktheidenfeld.

1980 tot heden. *Tip: Uitstekende overnachting camping voor doorreis naar de wintersport

Ook in de zomer een camping in een leuke omgeving Langs de Main 9 km naar Lengfurt. Camping ligt rechts.

Bij vertrek langs de rivier de Main 7km naar autobaan (Tanken bij Autohof) Mooi gelegen camping met uitzicht op de rivier de Main.

Geschikt voor langer verblijf of als doortrek camping.

Als stop voor de wintersport op 500 km van Utrecht uitermate geschikt, Speciaal gedeelte om aangekoppeld te overnachten.

Er is een prima restaurant. Het sanitair is werkelijk subliem.Goed verwarmde ruimten in de toilet gebouwen. Vriendelijk voor gehandicapten.

AC SI in voor en naseizoen. In seizoen camping winkel. WIFI gratis Nederlands gesproken in seizoen. Gas verkoop op de camping .Camping Main-Spessart-Park Spessartstraße 30 -97855 Triefenstein-Lengfurt. Tel.: (0 93 95) 10 79

E-Mail: info@camping-main-spessart.de Heer Ron van der Hout. www.camping-main-spessart.de

1988 tot heden Campingplatz Passrucker Altenmarkt Oostenrijk

Zomer en Wintercamping. Route: Salzburg-Villach-afslag Altenmarkt-Radtstadt.

Voorheen heette deze camping “Gotschl Au”. Sinds 2000 is deze camping overgenomen door fam. Passrucker. Na een grondige verbouwing van de camping voldoet deze aan de modernste normen.

Goede sanitaire voorzieningen. Sanitair in 2016 gerenoveerd. Mogelijkheid om wasgoed te laten wassen.

Redelijk vriendelijk voor gehandicapten. Droogruimten voor ski-jacks-schoenen. Skiberging met waxtafel. Wifi gratis Aparte fitness ruimte met zonnebank. Zomer en wintercamping. Gas verkoop. Naast vaste plaatsen zijn er voldoende vrije plaatsen. Gras/grintbodem. Gedeelte versterkt met honingraat constructie voor winter.(waterafvoer). Stroom op meter € 0,70 pkwu. Kabeltelevisie tegen betaling.

Gratis WiFi. Tevens is er een pension waar appartementen te huur zijn.

Goede stop op reis naar Slovenie-Kroatie.

Camping ligt midden in het wintersport gebied “Sportwelt Mozart Amade”

Radtstadt-Altenmarkt-Wagrain-Kleinarl-Werfen-St Johann in Pongau-Alpendorf. Bezoek aan de Mozart stadt Salzburg 60 km..

Zwembad Mozart-Therme in het dorp- Wandelen-Fietsen-Skien-Snowboarden-Bergbeklimmen

www.camping-passrucker.at e-mail: campingplatz.passucker@utanet.at


1988 Camping Eisenbachtal Girod/Montabaur Dld.

300 km van Utrecht. Route: Keulen-Frankfurt A3. afslag 41 Wallmerod/Diez-3km richting Montabauer.

Camping is bewegwijzerd. Op 6 km van de autobaan. Een goede overnachtingplaats voor heen en terugreis naar de wintersportgebieden.

Een prachtige, in een natuurgebied bij een oude vulkaanberg gelegen camping met goede voorzieningen. Water stroom en afvoer op plaats. Ruime plaatsen met privacy inclusief water en afvoer. Prima sanitair. Redelijk vriendelijk voor gehandicapten. Vriendelijke receptie. Nederlands gesproken. Restaurant op loopafstand. Omgeving: Landschappelijke omgeving. Natuur plas met riviertje is domein voor allerlei vogels, vlinders en insecten. Rondleiding door camping eigenaar mogelijk. Wandel en fiets gebied in omgeving. Langlauf in de winter.

2004-2017- Campéole Le Brabois.

Nancy/ Villes-lès Nancy Lorraine Meurthe-et-Moselle A33 afrit 2 B.

Prima doorgangs camping maar ook geschikt voor langer verblijf. Bezoek stad Nancy. Parkachtige omgeving .Afgebakende plaatsen met gras/grindbodem. Verzorgde indruk. Goed sanitair. Verhuur van huisjes. Snackbar. Wifi tegen betaling. Fiets verhuur. Brabois@campeol.com

2000 Camping Litzelau Oberwossen Duitsland. 2004

Route:Munchen-Salzburg. Afslag Bernau richting Reit im Winkl

Deze zomer en wintercamping is gelegen in een mooi natuurgebied in Beierse Alpen. De camping heeft veel vaste plaatsen. Toeristische plaatsen zijn ruim met bij vele een waterpunt.

Vanaf de camping zijn vele wandel mogelijkheden. In de winter is de omgeving een prachtig langlauf gebied.Uitstapjes: Salzburg-Traunstein-Reit im Winkl-Ruhpolding-Inzell-Chiemsee-Berchtensgade en Oostenrijk. E-mail: camping-litzelau@-online.de

2004 Camping Sunelia “Burrea” Bidart Baskenland Frankrijk.

Op 3 kilometer voorbij Biaritz, gelegen in een buitenwijk van Bidart.

De camping is mooi gelegen en voorzien van ruime plaatsen met veel groen. De sanitaire voorzieningen zijn samen gebracht in een groot toilet gebouw. Ruim voldoende WC ’s en douches alsmede overige was en ander toilet voorzieningen. Er is een fraai zwembad met een bar. Een winkeltje en een afhaal restaurant. S’morgens verse baguettes. Een camping die is aan te bevelen gezien de vele mogelijkheden van en in de omgeving.

2005 Camping Aichelberg Baden Wurttemberg.

Passantencamping aan de autobaan Suttgart-Munchen (afrit 58 ). Eenvoudige camping voor dooreis. Overige voornamelijk vaste plaatsen. Toiletgebouw degelijk en schoon maar douches te weinig (2 dames-2heren). Er is een eenvoudig restaurant met een kleine kaart tegen betaalbare prijs.

Voor doortrekkers een apart veldje voor aangekoppeld overnachten. Stroompaal aanwezig. De camping rekent voor betrekkelijk weinig comfort een hoge prijs. Receptie komt zakelijk over.

2005 Camping Birkelt Larochette Luxemburg.

Route: Luxemburg-Ettelbrück-Diekirch-Larochette. Deze grote toeristische camping ligt op een plateau hoog boven het plaatsje Larochette. De camping is ruim en heeft naast vele toeristische plaatsen ook verhuur accommodatie.

Eurocamp,Vancansoleil en Keykamp. Ook is het mogelijk om z.g. “cabanes ”te huren. De camping komt massaal over en er zijn diverse activiteiten. E ris ook een groot zwembad met ligweide, wat zowel open als dicht kan worden gebruikt. Naast een vlotte receptie is er de winkel voor de eerste levens behoeften. Grote winkels zijn in Diekirch (12km)

Het sanitair op deze grote camping is goed maar veel gebruikt waardoor het snel vervuild. Rolstoelvriendelijk. Het sanitair heeft een elektronisch systeem voor o.a. verstrekking van warm water en douche en tevens sleutel ter opening van de slagboom. De omgeving is geschikt voor wandelen en fietsen Uitstapjes: Echternacht-Luxemburg-Vianden-Trier. www.Camping-birkelt.lu

2005-2006-2007. Camping Bon Terra Benicasim Spanje.

Inmiddels hebben wij deze camping 3 jaar achtereen bezocht, en steeds zijn wij zeer tevreden over de sfeer en hoedanigheid van deze toch wel druk bezochte camping die vlak bij het plaatsje is.

Goede voorzieningen en vele mogelijkheden in de omgeving. Strand op 700 meter. Mooie wandel boulevard. In voor en na seizoen speciale prijzen.bij een langer verblijf. Camping wordt ook als overwintercamping gebruikt. September 2005 ACSI prijzen in voor en na seizoen

2005 Camping “Carpe Diem” Vaison la Romaine Frankrijk.

Deze mooie camping in de Provence is bereikbaar vanaf E 25, afrit 19-Bollene richting Nyons. Dan naar Vaison la Romaine, een stadje zoals de naam zegt, een oude Romeinse vesting, waarvan de overblijfselen in een museum achtige omgeving zijn bewaard.

De camping ziet er verzorgd uit en is karakteristiek opgebouwd in Romeinse stijl. De sanitaire voorzieningen zijn toereikend, alleen een min punt zijn de douches. Deze geven nauwelijks warm water. [douchekoppen zijn kapot]. De 2 zwembaden compenseren dit ongemak. Gehandicapten vriendelijk. Ruime plaatsen zon/schaduw.

2005 Camping de omgeving van Oliva en Denia.

Camping Diana Denia las marinas

 • Aan zee

 • Geen boulevard

 • Aan doorgaande weg Las Marinas

 • Kleine camping 2 gedeeltes

 • Bar –Brood

 • Goed sanitair [comfortplaatsen zijn duurder.]

 • Kleine camping zonder zwembad

 • Redelijk schaduw-grindbodem

 • Normale voorzieningen

 • Grindbodem-schone camping

Kikopark Playa d’Oliva

 • Aan zee

 • Achter duinen

 • Afgelegen van voorzieningen

 • Grote camping met kleine plaatsen

 • Alles dicht op elkaar

 • Restaurant-Winkel

 • Goed sanitair

 • Grote camping in 2 delen

 • Vol-weinig privicy-lastig manouvreren

 • Veel voorzieningen

 • Geen zwembad-fijn zandbodem-druk en vol

Euro camping Playa d’Oliva

 • Aan zee

 • Achter duinen

 • In achterland ver van voorzieningen

 • Grote camping ruime plaatsen

 • Restaurant-Bar-Winkel

 • Zeer goed sanitair

 • Matige privicy-zandbodem

 • Geen zwembad

 • Normale voorzieningen

Camping Pepe Playa d’Oliva

 • Aan zee

 • Achter duinen

 • In achterland ver van voorzieningen

 • Gemoedelijke camping gewone plaatsen

 • Winkel-restaurant

 • Net sanitair

 • Goede privacy- zand/grindbodem

 • Geen zwembad

 • Normale voorzieningen

Camping Rio-Mar Playa d’Oliva

 • Aan zee-Achter duinen

 • In het achterland ver van voorzieningen

 • Typische Spaanse kustcamping

 • Midden grote camping schaduw plekken

 • Plaatsen klein. Bar –Restaurant

 • Net sanitair. Zand/grindbodem

 • Geen zwembad

 • Normale voorzieningen

In dit gebied zijn nog meer campings. Wat opvalt is dat meer naar het zuiden in Spanje er minder boulevards zijn langs het strand. Wel mogelijkheden tot fietsen in het achterland. Hier en daar zijn zelfs fietspaden.

2005 Camping Iller Aitrach Baden Wurttemberg.

A 96 Ulm-Lindau afslag 11. Schwabische Baderstrasse.

Even ten Noorden van het gelijknamige dorpje ligt de camping midden in de natuur tussen bouwlanden en bossen. De camping is vlak en wordt gescheiden door het riviertje de “ Iller” De receptie is in het landhuis waar tevens camping winkel is. De ontvangst is hartelijk. Er zijn verschillende “veldjes” beschermd door bomen en heesters. Je mag zelf een plek zoeken, deze zijn ruim en water en stroom is direct voor handen.

Het toilet gebouw is modern en schoon. Ruime douches zonder muntjes. Speciale ruimten voor de kinderen en baby verzorging. Het zwembad nodigt uit tot een zwempartij voor jong en uit. Alles maakt een prettige en fijne indruk. Voor rustzoekers uitermate geschikt. Middagspauze 12.00-14.00. www.camping-iller.de e-mail info@camping-iller.de

2005 Camping La Belle Etoile . Melun- La Rochette. Frankrijk.

Route : Fontainebleau-Meaux. Deze aan de Seine gelegen camping is te bereiken bij La Rochette. Via een industrie terrein komt men langs de oever van de Seine. Deze bij Parijs gelegen camping is een stop voor zowel het zuiden als het noorden. Vrije plaatsen met veel schaduw. Toilet gebouwen proper maar verouderd. Niet gehandicapten vriendelijk. Ook worden er cabanes verhuurd. Receptie Nederlands gesproken.

E mail: info@campinglabelleetoile.com www.caming.belleetoile@free.fr

2005 Camping Les Sapins Gerardmer Frankrijk .

Route:Vogezen-Alsace. RN 417-486-423.

Deze kleine op 666 mtr. hoogte gelegen camping op 200 mtr. van het meertje wat de naam geeft aan het plaatsje. In Gerardmer zijn diverse activiteiten mogelijk. Gezellig plaatsje met relatief veel winkels. Wintersport kan in de directe omgeving beoefend worden. Deze vlakke met grasbodem bedekte camping heeft ruime plaatsen met enige privacy. Voorts is er schaduw van bomen. Het sanitair is toereikend maar oud. Wel schoon, niet gehandicapten vriendelijk. De receptie is behulpzaam. E-mail: campinglessapins@wanadoo.fr

2005 Camping de Ramberchamp Gerardmer.

Leuke camping aan het meer. Vlak bij bovenstaande camping Les Sapins. Eenvoudig sanitair. Rolstoel vriendelijk.

www.camping-deramberchamp.com/fra.html E-mail; boesplug.helene@wanadoo.fr

Uitstapjes: Wijngebieden en leuke plaatsjes zoals Keyersberg-Riquewihr-Haut Koeningsbourg-Colmar.-Col de Slucht-Col de Bonhomme-Ballon d’Alsace-Grand Ballon.

2005 Camping “Les Sources” Wattwiller Frankrijk Alsace .

Route: Colmar-Mulhouse-Besançon. RN 83.

Deze camping bevindt zich in een bosrijke omgeving op 500 mtr hoogte. Even buiten het dorp na een flinke klim komt men op de terrassen camping Les Sources. De vele ruime plaatsen zijn schaduwrijk en terras gewijze gesitueerd. Het geheel maakt een bijzonder natuurlijke indruk, het is eens iets anders dan een veld met vakken voor de plaatsen. Op de camping zijn naast een vriendelijke receptie, (middagpauze van 12 tot 13.30) een overdekt, en een open zwembad. Voorts is er een tennisbaan en voor de paarden liefhebbers een “bak” waarin de paard rijkunst beoefend kan worden. De midget golfbaan is er voor diegenen die nog energie over hebben nadat zij het fitness parcours hebben afgelegd.

Tevens zijn er mountainbikes te huur.

Het sanitair is zeer matig, wel schoon, maar oud. Beslist niet gehandicapten vriendelijk. Als bijzonderheid is te vermelden dat op de camping veel cabanes en stacaravans te huur zijn. Ook is er een restaurant (maandags gesloten).

Omgeving: Mulhouse, auto en spoorwegmuseum-Route du vin d’Alsace- Rondrit Grand Ballon-Le Markenstein-Thann. Rondrit: Colmar-Riquewhir-Keysersberg-Haut-Konigsbourg.

www.camping-les-sources.com E mail: camping.les sources@wanadoo.fr.

2005 Camping l’ Esplanade Cromery Frankrijk

Tussen Vesoul en Becanson aan de RN 57 even voorbij Rioz gekomen vanuit het noorden afslaan bij Cromery. Scherpe bocht naar rechts. Via een land weggetje van circa 3 km komt de camping in zicht. Mooi gelegen in de “campagne” aan een riviertje waar gevist kan worden.

44 ruime plaatsen. Net en eenvoudig sanitair. Gehandicapten vriendelijk.. Nederlands gesproken. www.lesplanade.nl E-mail: benton@hotmail.com

2005 Camping Municipal Du Mas. Issoire Frankrijk.

Route : Beziers-Millau-Clermont- Ferrand. Deze praktisch aan de autoroute (tolvrij) gelegen camping is ideaal als doortrek of camping voor een iets langer verblijf.

De camping biedt ruime plaatsen met stroom en water in de nabijheid. De toilet gebouwen zijn verouderd maar schoon. Matig gehandicapten vriendelijk. Mogelijk is de camping in 2006 het gehele jaar open. Prettig is ook het centre commercial in de directe nabijheid van de camping. E mail; camping-mas@wanadoo.fr www.issoire.fr

2005 Camping Roosendael Berlare-Overmeire België.

Route: Gent-Antwerpen E 17 Donkmeer Oost-Vlaanderen.

Deze kleine camping is gelegen nabij een veenput (meertje) met veel recreatie mogelijkheden. De camping is het gehele jaar geopend. Ruime plaatsen met nieuw sanitair. Douches appart betalen. Gehandicapten vriendelijk. Receptie vriendelijk. Nederlands gesproken. Kabel TV gratis. Camping is geschikt voor korte vakantie of lang weekend.

2005 Camping Salem/Neufrach Bayern.

Op ongeveer 25 km ten noorden van de Bodensee. (Fridrichshafen-Marktdorf). bevindt zich de vrij nieuwe camping “Salem” genoemd naar het gelijknamige slot.

Salem is een gemeente waartoe meerdere plaatsen behoren. Goed opletten want de camping is in Neufrach.. De camping is gesitueerd bij een boerderij maar staat daar los van. Het terrein is vlak over het grootste gedeelte, aan een zijde loopt het lichtjes op. De jonge aanplant is nog onvoldoende gegroeid om voor enige schaduw te zorgen.

Het sanitair is uitstekend. Ruime douches en wastafels. Voldoende toiletten en er is gelegenheid om te koken, tevens is gelegenheid om de was te doen. Een klein min puntje is de chemisch toilet leegmaak. Kennelijk is deze vergeten, en is nu geïmproviseerd in een apart hokje bij de vuilnis en glasbak ruimte. Het geheel maakt een nette indruk

Vriendelijk receptie waar tevens een klein winkeltje is. Bovendien zijn er na 17.00 hrs. eenvoudige maaltijden te verkrijgen. Middagspauze 12.30-15.00.

Het gebied rond Salem is uitermate geschikt voor wandelingen en fiets tochten. Overal zijn de paden uitstekend bewegwijzerd. www.hofcamping salem.de

2005 Camping St Paul de Varax. Frankrijk

Deze camping gelegen aan de RN 83- Lons le Saunier-Bourg en Bresse-Villars des Dombes.

Dit Base de Loisirs [recreatie gebied] met diverse voorzieningen zoals zwembad, tennisbanen, pick-nick plaatsen en andere vrije tijd activiteiten, is vrij ver van de bewoonde wereld gelegen. De camping is voorzien van alle gemakken en de plaatsen zijn ruim. In September 2005 waren wij de enige kampeerders, op dit grote terrein. Prima sanitair. Gehandicapten vriendelijk. Receptie afhandeling is vrij omslachtig. Uitgebreid invullen van formulieren en kopie van paspoort etc.

2005 Camping Steinfort Luxemburg E 25 Autoroute du Soleil.

Op ongeveer 362 km van Utrecht is camping “Steinfort” een overnachting camping niet ver van de autoweg. Afslag Steinfort is ook ideaal om te tanken, zodat de drukke mega tankstations gemeden kunnen worden. Tegenover de camping is een Esso station, en bij het weer terug gaan naar de E 25 is er bij de rotonde een Total service station.

Camping Steinfort heeft een smalle opgang en de uitgang bevindt zich aan e achterzijde. (eenrichting verkeer).

Het sanitair is matig doch toereikend. Niet gehandicapten vriendelijk. Ook is er een restaurantje, de receptie is vriendelijk en Nederlands gesproken. www.Camping-steinfort.lu E-mail: campstei@pt.lu

2005 Camping Vendrell-Platja. Coma-Ruga Calafell Spanje.

Bereikbaar via AP 7 of N340 El-Vendrell tussen Barcelona en Tarragona. Het aanrijden door het plaatsje is goed te doen, wel zijn er veel verkeersdrempels.

Deze kustcamping doet op het eerste gezicht massaal aan, zeker wanneer men de “Spaanse” manier van camping aanschouwt. Caravans met voortent en partytent. Typisch zijn de aparte keukententjes die nagenoeg op iedere plaats te vinden zijn. De bodem van de plek is meestal volledig afgedekt met groen of zwart anti worteldoek, zijn vol en dicht op elkaar. Doch wanneer men er is doet zich een prettige aanwezigheid zich manifesteren. Een keurige receptie (Ned.-Engels-Spaans) zwembad en restaurant en winkel. Het sanitair is goed en ruim voldoende aanwezig. Ook voor gehandicapten vriendelijk. www.camping-vendrellplatja.com vendrell@camping-vendrellplatja.com

2005 Panorama Camping Gulpenerberg.

Deze camping in Zuid-Limburg is mooi gelegen boven op de Gulpenerberg, een heuvel die zich hoog boven het genoemde kerkdorp bevindt. In de zomer wemelt het hier van de wandelaars, en ieder weekend is de omgeving het domein van de betere toerfietsers.

De camping is opgebouwd in terrassen die in een half ronde bocht het terrein omvat. Hierdoor is er op iedere plaats een fraai uitzicht. Ook zijn er een aantal z.g. sterplaatsen, deze zijn voorzien van water en afvoer, stroom en kabel TV.

De toegangswegen op de camping zijn grind verhard en alle plaatsen hebben een grasbodem. Naast een groot toiletgebouw zij er drie toilet units, allen keurig schoon en van de modernste gemakken voorzien. Tevens is er een campingwinkel en een restaurant met terras. Ook bestaat de mogelijkheid afhaalgerechten te kopen. Ook zijn er 6 persoons stacaravans te huur.

Tevens is de camping dier vriendelijk gezien de vele kampeerders met honden..

E-mail. info@gulperberg.nl 20-29 Mei 2005.

2005 Park Camping Lindau am See Bodensee Dld.

Route: Memmingen-Lindau A 96. Bij Lindau aan de Bodensee bevindt zich aan de oostkant in het stadsdeel Zech, Camping Lindau am See. De camping bevindt zich aan de oever van het meer..

De camping beschikt over goede sanitaire voorzieningen, zij het dat de douches zich alleen in het hoofdgebouw bevinden. Voor gehandicapten zeer toegankelijk. Het restaurant en de winkel zijn goed gesorteerd met iedere morgen verse broodjes. De gras bodem wordt hier en daar af gewisseld met grind en er is voldoende schaduw door hoge bomen. De Bodensee dient als zwembad. Ook kunnen boten en waterfietsen worden gehuurd. Voor fietsers is de omgeving rond het meer geschikt. (fiets verhuur op de camping). Wandelaars kunnen langs het meer naar Lindau of Bregenz ( 4km ). Ook het eiland Lindau is aanbevelens waardig voor een bezoek alsmede de uitgangspositie voor uitstapjes in de omgeving. Fridrichshafen-Zeppelin museum, Meerburg-Altstadt. ( Zwitserland Appenzell-Oostenrijk-Bregenz-Liechtenstein-Vaduz).

Receptie maakt goede en vriendelijk indruk (Toeristische Camping). www.park-camping.de info@park-camping.de