Das Doppelte Feriendorf

Altenmarkt im Pongau en Zauchensee

Dit lieflijke dorp ligt op zo’n 60 km van de stad Salzburg aan de A10 autobaan gelegen in de richting van Villach.

Altenmarkt im Pongau ligt in de “Mozart Amadé” een skigebied met 320km pisten afdaling.

Het dubbele dorp Altenmarkt-Zauchensee biedt voor elk wat wils. Zomer en winter activiteiten, zoals zwemmen in het pachtige Thermalbad, voorts golfen, mountainbiken, paragliden, wandelen en in de winter op korte afstand vele skipistes. Langlaufen in vele richtingen op uitstekend geprepareerde loipen. Ook voor Tourenskiers is het gebied ideaal.

Door haar aantrekkings kracht zijn er in Altenmarkt vele onderkomens zoals hotels, appartementen, pensions en kamers beschikbaar. Op commercieel gebied zijn er 3 Supermarkten en vele toon aangevende winkels. Ook voor heerlijk toeven in een restaurant of op een terras kunt U op vele plaatsen terecht.


Omgeving: Bergen met de Dachstein als blikvanger. Voorts zijn de typische Oostenrijkse plaatsen op rijafstand zoals Schladming ( oude Keltische nederzetting), Radtstad, Bisschofshofen, Filzmoos en Hallein (zout winning) een bezoek waard.

Als klap op de vuurpijl is een bezoek aan de hoofdstad van dit Bundesland Salzburg onontbeerlijk. De “Mozartstad” biedt vele bezienswaardigheden en musea. Als tussenstop naar Italië of Kroatië is Altenmarkt im Pongau een goede optie.


“Viel Spass in das Doppelte Feriendorf”.


A Beersma Januari 2018.