Stoofpotje met sperziebonen
4 personen
Boter of olijfolie
400 gr hamlappen
50 gr lardons
200 gr champignons
2 uien en een teentje knoflook
3 á 4 kruidnagelen
400 gr sperziebonen
1 tomaat
1 klein blikje tomatenpuree
2 eetlepels bloem
1 potje zilveruitjes
Werkwijze:
De aan grove stukjes gesneden *(hamlappen)en kruidnagels aanzetten in een jus of hapjespan.
De gesneden uien, knoflook en champignons toevoegen en even mee laten kleuren.
Tomaat aan stukjes samen met de tomatenpuree en bloem bijvoegen, doormengen en even mee laten verhitten.
Nu zoveel water of bouillon bijvoegen zodat het geheel net onderstaat.
Sperziebonen gewassen en gebroken rauw toevoegen en alles aan de kook brengen.
Garen á point.
Zilveruitjes even afspoelen of even in schoon water laten uittrekken en uitgelekt bijvoegen en even mee verhitten.
Op smaak brengen met peper en zout.
Serveren met rijst of gekookte aardappelen, aardappelpuree.
Wijntip:
Riesling
Rosé
Beaujolais Primeur
*(Hamlappen vervangen door kipfilet).
Ariën Beersma