Spaghetti Bolognese

4 personen:

Olijfolie

400 gram spaghetti

500 gram rundergehakt

2 Uien –knoflook

1 Paprika

4 Tomaten of pommodori

(italiaanse ovale tomaten)

1 potje of pakje Bolognese saus (compleet met kruiden en smaak)

Takje basilicum-zout en peper

Bouillonblokje

Geraspte Parmezaanse kaas.

Peper en zout


In een ruime pan olijfolie verhitten en het gehakt rul aanbraden.

De gesneden uien en knoflook bijvoegen. De paprika “en brunoise” snijden en mee laten bakken.

De tomaten grof snijden en gezamenlijk met de tomaten “coulis” (ingedikte tomatensaus met smaak en kruiden) of pakje Bolognesesaus volgens werkwijze toevoegen.

Kook in ruim water met een bouillonblokje de spaghetti “dente” beetgaar.

In het vergiet even laten uitlekken en terug doen in de pan. Een flinke scheut olijfolie doormengen voorkomt het plakken van de spaghetti.

Op het bord het geheel afmaken met de Parmazaanse kaas en een paar blaadje basilicum, indien voorhanden.

Tip: Als extra kunnen ook wat champignons door het gerecht verwerkt worden.


Wijntip:

Chianti

Bardolino


Ariën Beersma