Choucrôute Alsacienne (zuurkool)

4 personen:

  • 500 gr zuurkoolspek (pekelspek)

  • 8 saucijsjes

  • 1 kg wijnzuurkool

  • 1 kg aardappels

  • jeneverbessen

  • zout, peper,boter, melk, grove mosterd

  • 2 glazen witte Alsace wijn


Werkwijze:

Spoel de zuurkool in een vergiet af met lauw water om deze minder zuur te maken.

Zet de zuurkool op met weinig water en pekelspek. Voeg wat jeneverbessen toe en witte wijn.

Geen zout bijvoegen, het spek is zout.

Op laag vuur garen.

De aardappelen koken met wat zout en purée van maken met melk en een klont boter.

Wanneer de zuurkool (afgieten) en spek gaar zijn de saucijzen braden en deze samen met plakjes spek dresseren op de zuurkool samen met de saucijzen.

Geheel licht bestrooien met vers gemalen peper.

Serveren met aardappelpuree en mosterd voorop het spek.


Wijntip:

Witbier

Witte Alsacewijn bv.

Riesling

Gewürztraminer

Pinot Blanc