Wintersportvakantie

Ook dit jaar zijn we 6 weken op camping Passrucker in Altenmarkt in Pongau. Dit jaar voor de 23ste keer. Doordat de winter dit jaar vrijwel uitgebleven is, komen we in een groene, in plaats van een witte wereld. Op de piste ligt wel sneeuw, voornamelijk geproduceerd door sneeuwkanonnen. Doordat het s’nachts licht vriest zijn de pistes goed maar na de middag wordt het ”sulzig” zoals de “einheimischen” hier zeggen.

Edoch, wij vermaken ons uitstekend. Bijna dagelijks op de ski’s, alleen of met mijn broer die nog “anfanger” is. Het gaat steeds beter en af en toe gaan we zelfs over de rode piste naar weer een andere lift. De sport is een beetje, alle liften in een gebied te nemen. Het weer is prima vooral in de week hiervoor. 

Iedere dag “kaiserwetter” staalblauw en 20 gr.

Maar ook is regen een spelbreker geweest. Een keer tijdens het skiën op Zauchensee.

Tot op onze bilnaad waren we kletsnat. Eigenlijk niks aan, maar als dan de zon weer hoog aan de hemel staat is het dubbel genieten. Gisteren de 18de maart zijn we met kennissen naar de Dachsteiner Gletsjer geweest op 2700m hoogte. Het was stralend weer met geweldige uitzichten. 

Het waait er wel behoorlijk op deze hoogte en het was koud uit de zon.

Maar de “trill” van de vergezichten maakt alles goed.

De aanleiding tot dit stukje geschrift is, dat ik duidelijk wil maken dat het “weer” in de Alpen zo snel veranderen kan.

Is het feit wanneer ik dit schrijf op deze maandag de 19de , dat het nu zwaar sneeuwt. 

Vannacht, na de stralende dag van gisteren begon het te regenen om over te gaan in sneeuw. Bij het middaguur is er al zeker 30 cm verse sneeuw gevallen. Alle weiden en bomen zijn in een dik pak sneeuw getooid.

De pistes zullen na prepareren er weer uitstekend bij liggen. De “liftgeselschaften” zullen zeker in hun sas zijn. De verse sneeuw zal hun, en hun niet alleen, zeker veel opbrengen zo met de Pasen voor de deur.

Wij genieten van het uitzicht uit onze caravan, al is het wel even wennen aan de aan de snelle kleur wisseling van groen naar sneeuwwit.

 

Ariën Beersma

 

Altenmarkt im Pongau

Maart 2007.