Gestoofde Kipdijen

4 personen:

4 grote kippenbouten (cuisses)

1 aubergine

1 citroen

100 gr gemengde olijven (groene en zwarte)

3 tenen knoflook

2 uien

Takje tijm

Kippenbouillon (pot of kipbouillonblokje)

Olijfolie

Bereiding:

In een hapjes of ( braisseerpan= geschikt voor in oven met deksel) de gezouten en gepeperde kippenbouten aanbraden in wat olijfolie.

Snij de aubergine en uien in grove blokjes, pers de knoflook een voeg deze toe bij de bouten en laat dit even mee doorbakken.

Citroen uitpersen en de schil zonder het wit in kleine reepjes snijden (zeste) en samen met de olijven bijvoegen.

Het geheel afblussen met de bouillon tot de kip onder staat. Deksel op de pan en het op een laag vuur of in de oven gaar stoven.

Serveren met een kruimige aardappel, rijst of cous-cous.

Wijntip:

Rioja

Côte de Rousillon

Ariën Beersma