Minestronesoep
4 personen:
olijfolie
1 ui/knoflook
250 gram aardappelen
100 gram witte kool
100 gram witte bonen (blikje) of sperziebonen
100 gram wortelen
50 gram bladselderij
50 gram mager gerookt spek (lardons)
verse basilicum en peterselie
2 liter bouillon of water met bouillonblokje
125 gram rijst (liefst Italiaanse ronde rijst) Patna rijst
50 gram parmezaanse kaas
(Notitie: i.p.v. rijst, macaronischelpjes)
Bereidingswijze:
In een soeppan gesneden ui en knoflook in wat olijfolie aanzweten (blonderen). Hierna alle gewassen en grof gesneden aardappelen en groenten bijvoegen en even mee aanzetten. Hierna vocht bijvoegen en het geheel op een zacht vuur langzaam garen.
Witte bonen (gaar), rijst en de fijn gesneden spek toevoegen en het geheel 1 uur zachtjes laten koken. Afmaken met gehakte basilicum en peterselie.
Voor het opdienen bestrooien met parmezaanse kaas.
Apart serveren: brochetta brood, toast, ciabatta of focaciobrood
Wijntip: Marsala
Ariën Beersma