Minestronesoep

4 personen:

  • olijfolie

  • 1 ui/knoflook

  • 250 gram aardappelen

  • 100 gram witte kool

  • 100 gram witte bonen (blikje) of sperziebonen

  • 100 gram wortelen

  • 50 gram bladselderij

  • 50 gram mager gerookt spek (lardons)

  • verse basilicum en peterselie

  • 2 liter bouillon of water met bouillonblokje

  • 125 gram rijst (liefst Italiaanse ronde rijst) Patna rijst

  • 50 gram parmezaanse kaas

(Notitie: i.p.v. rijst, macaronischelpjes)


Bereidingswijze:

In een soeppan gesneden ui en knoflook in wat olijfolie aanzweten (blonderen). Hierna alle gewassen en grof gesneden aardappelen en groenten bijvoegen en even mee aanzetten. Hierna vocht bijvoegen en het geheel op een zacht vuur langzaam garen.

Witte bonen (gaar), rijst en de fijn gesneden spek toevoegen en het geheel 1 uur zachtjes laten koken. Afmaken met gehakte basilicum en peterselie.

Voor het opdienen bestrooien met parmezaanse kaas.

Apart serveren: brochetta brood, toast, ciabatta of focaciobrood


Wijntip: Marsala


Ariën Beersma