Kip met Abrikozen

4 personen:

4 grote kipdijen (gehalveerd)

2 tomaten

2 uien

2 tenen knoflook

150 gr gedroogde abrikozen

Takje tijm

300 ml pastasaus

1 eetlepel kaneel

1 theelepel chilipoeder

Olijfolie

Bereidingswijze:

Meng in een kom de kaneel en chilipoeder, de fijn geknepen knoflook, peper en zout met een flinke scheut olijfolie.

Wrijf de kipdijen in met dit mengsel.

In een ruime braadpan met deksel de kipdijen mooi bruin in wat olijfolie aanbraden.

Daarna de grof gesneden uien toevoegen en even mee aanzetten.

Snij de tomaten en halveer de abrikozen en voeg deze toe met het afgeritste tijmtakje en schenk de pastasaus bij.

Laat het geheel 15 á 20 minuten stoven.

Serveer er witte rijst of cous-cous bij.

Wijntip: (cepage wijn=wijn van 1 soort druif)

Shiraz

Pinot Noir

Merlot