Tagliatella Stroganoff
Varkenshaas Stroganoff met Tagliatella
400 gr Varkenshaas
1 ui, teentje knoflook, zout en peper
1 eetlepel bloem
1 eetlepel paprikapoeder
½ eetlepel tomatenpuree
125 ml crème fraîche
Borrelglas cognac of wodka
Boter of olijfolie
Bereiding:
Snij de varkenshaas in grove reepjes. Zout en peperen.
Ui in ringen snijden, knoflook persen en samen met het vlees in boter of olijfolie
3 min. omscheppend bruin bakken.
Bloem, paprikapoeder en tomatenpuree toevoegen, doorroeren en even mee verhitten
Crème Fraîche bijvoegen en doorroeren.
Geheel op laag vuur 3 á 4 min. zachtjes doorkoken.
Op smaak brengen met zout en peper en afmaken met de cognac of wodka. (witte wijn kan ook)
Kook gelijktijdig de tagliatelle volgens de info op het pak met wat zout een scheut olijfolie al dente.(beetgaar)
Serveer bij dit gerecht een salade, b.v. witlofsalade
Wijntip:
Gewürztraminer
Sangiovese
Chianti
Ariën Beersma