Luxemburgers

Luxemburg

Bijzonder is te vermelden dat er een Luxemburgs echtpaar, duidelijk waarneembaar, nog niet zo lang kampeerder, in een nieuwe Hymer camper B 650 in MBenz uitvoering (nieuwwaarde €125.000) een plaats recht tegenover komt uitzoeken. De man vraagt mij in onverstaanbaar “Letzeburgs”, waar hij de stroomkast kan vinden. Ik wees hem de in het lommer verscholen kast aan en verstond dat hij mogelijk een te kort snoer bij zich had. Na wat heen en weer gezeul met de prachtige nieuwe camper op de plaats, komen er 4 hydraulische "poten" uit de bodem om het kampeermiddel waterpas te zetten.

Intussen maakt de “Satfinder” rondjes om de Astra satelliet te zoeken.

Wanneer alles naar behoren staat komen de stoelen en tafel naar buiten en neemt het echtpaar wat onwennig plaats op hun nieuw verworven campingzetels.

Omdat de camping via de receptie de mogelijkheid biedt een auto te huren staat er de volgende morgen een VW huurwagen naast de camper.


Van wie is deze uitspraak ook alweer? “Ieder voordeel heb zijn nadeel”!


Het is altijd weer een komen en gaan op een camping. Zo ook vandaag 5 september 2013.


Het is snikheet (31 gr) en onder een strak blauwe hemel zwelt het geluid van een dieselmotor aan. Het komt onze richting op. Het zal de camping eigenaar wel zijn die met zijn tractor werkzaamheden wil doen, maar nee!, het is een tractor met aanhanger, compleet met Duitse vlaggen op de achterkant van de caravan met hefdak. Ik vroeg of ik een foto mocht maken? “Selbstverständlich” antwoordde de grote Duitse man aan wie je het predicaat “Bauer” zondermeer kan toevoegen. Ze kwamen uit Reutlingen gereden, een afstand van ongeveer 70 km.


Ludiek, het is weer eens wat anders, een tractor als cabrio.


Camping König Kanzel Dornstetten-Hallwangen Schwarzwald 2013