Witte kool salade met Rode Biet
Bron: Boodschappen DvdB.
4 personen:
2 rode bieten (gekookt)
300gr witte kool
1 kleine ui
1 teen knoflook
2 eetlepels zonnebloempitten
witte wijnazijn
olijfolie
1 dessert lepel mosterd
zout en peper
suiker
peterselie
Bereiding:
Schil de bietjes en snij deze in julienne (kleine reepjes) Laten uitlekken in vergiet.
Snij de witte kool in dunne reepjes (ciseleren)
De zonnebloempitten in een koekenpan bruineren zonder olie.
Maak nu de French dressing.
In een kom, zout, peper, mosterd, 2 eetlepels witte wijnazijn, de fijn gesnipperde ui en knoflook mengen en onder roeren zoveel olijfolie toevoegen tot een lobbige samenstelling.
De uitgelekte bietjes en witte kool in ruime kom mengen met de dressing naar
Bestrooien met de vers gehakte peterselie en de zonnebloempitten.
Bewerkt door Ariën Beersma