Zeeuwse Mosselen

4 Personen:

2 tot 2½ kg mosselen

1 ui

1 stang bleekselderij

1 kleine prei

1 winterwortel

2 takjes peterselie

peper korrels,zout

1 glas witte wijn

(Alternatief, een zakje soepgroenten)


Werkwijze:

Mosselen wassen in ruim water. Baarddraden en open mosselen verwijderen .

Alle groenten “en brunoise “ (blokjes) snijden en samen met de mosselen in ruime pan doen, (halfvol), anders 2 pannen nemen met deksel.

Mosselen en bouquet van groenten met wat zout en peper korrels opzetten met aanhangwater en een glas witte wijn. Op hoog vuur aan de kook brengen. Dan omschudden en weer aan kook brengen net zo lang dat alle mosselen geopend zijn. Nu niet verder laten koken, anders worden de mosselen droog en taai.

Serveren in diepe borden met pommes frites uit de camping snackbar of stokbrood.


Drinktip: Witbier, Chardonnay, Sancerre, Chablis of Riesling



Ariën Beersma