Inbraak tijdens vakantie

Zo af en toe hoor je tijdens de reis in gesprek met andere kampeerders dat ze inbraak of diefstal hebben gehad. Onlangs hoorde wij dat er zelfs op de camping was ingeslopen in een caravan terwijl de bewoners even naar het toilet waren. Tas weg met alles er in.. Aangifte gedaan of althans willen doen, doch de Franse politie wenste in hun taal een lijstje van alle vermiste zaken. Ook campers zijn veel het slachtoffer. Vooral onderweg op parkeerplaatsen bij tankstations. Een meneer met een “Fries” accent vertelde nog vol van het gene wat hun overkomen is langs de Spaanse snelweg.


We hebben, zo begon hij z’n relaas, alles goed dicht. De deurgrendels zijn met een ketting aan elkaar verbonden, alles zit op slot. Wat hebben die “hufters” nu gedaan!


Vooraan, bij het zijraam hebben ze het raamrubber gewoon doorgesneden en vervolgens de deur geopend., terwijl we lagen te slapen. Ze hebben vermoedelijk “gas” ingespoten want we hebben er niets van vernomen. Wel zijn er diverse kastjes doorzocht, diverse tasjes waren open. Gelukkig is er niets van hun gading gevonden, want waarde volle zaken hebben we hier en daar verdeeld. Gelukkig maar anders waren we verder van huis.


Het echtpaar is er nog kapot van. We slapen slecht. Ik doe het nooit meer, zo vrij staan, verzekerde de man mij. Ik heb het helemaal gehad nu. Met plakband en wat plastic is het raam gedicht. De lol is eraf. Verkeerde zuinigheid zei een andere kampeerder. Voor 15 Euro kun je op een camping. Of je daar altijd daar altijd veilig bent is ook onzeker, maar de kat op het spek binden is een andere zaak!


Denia. Spanje najaar 2005.

Ariën Beersma