Hollandse panschotel

4 personen:

  • Boter

  • Voor 4 personen gekookte aardappelen (niet te gaar)

  • 1 Paprika.

  • 2 Kleine uien (liefst rode uien)

  • 250 gr Spekreepjes (lardons)

  • 1 Gelderse rookworst.

  • Peterselie


Bereidingswijze:

In de koekenpan de gesneden uien en de lardons aanzetten.

De in grove blokjes gesneden (endee)aardappelen bijvoegen.

Alles lekker bakken. Als het gerecht bijna klaar is de reepjes paprika toevoegen.

Op het laatst de plakjes rookworst even mee doorverhitten.

Opdienen met wat vers gehakte peterselie.

Op smaak brengen met vers gemalen peper.


Apart serveren: Sla-Tomatensla.


Wijntip:

Rode Bordeaux

Rioja

Tip: Kook wat meer aardappelen (a point) voor enkele dagen later. Eerst afkoelen, daarna in de koelkast afgedekt bewaren. (2 á 3 dagen)