Tomaat en Veldsla salade

4 personen:

  • 6 grote tomaten

  • 1 bakje veldsla (vogerlsalat)

  • 1 rode paprika

  • 1 grote winterwortel

  • 1 grote rode ui

  • Mosterd-zout-peper-olijfolie-azijn


Werkwijze:

Maak eerst de dressing voor de salade als volgt:

Rode ui fijnsnijden. Doe dit in de slakom en voeg een theelepel mosterd toe, zout en peper en wat azijn en oproeren met olijfolie tot een lobbige massa.Was de tomaat en veldsla en laat deze uitlekken. Snij de tomaat aan grove stukken en voeg dit bij de dressing. Laat dit enige tijd intrekken. Snij de wortel en paprika “en jullienne” (reepjes) en voeg dit bij de tomaten.

Even doormengen.

Voor het opdienen de veldsla naar behoefte toevoegen en het geheel luchtig met slacouvert doormengen.

Eventueel nog wat olie toevoegen en op smaak brengen.

Kan geserveerd worden als bijgerecht. Smaakt goed bij gebakken of gefrituurde aardappelen.

Ariën Beersma