Pongauer Kasnocken
4 Personen:
Boter
500 gram meel/bloem
3 eieren
¼ liter water of melk
200 gram gerapte kaas (Gruyère of Bierkäse)
2 uien
zout en peper en bieslook
Bereidingswijze:
In een ruime kom het meel, eieren en water tot een glad beslag roeren.
Niet kloppen maar stevig roeren
In een pan kokend water met wat zout, het beslag door een grove zeef of vergiet drukken. Ongeveer 1 á 1 ½ minuut laten garen. Met de schuimspaan uitscheppen in koud water.
Laat het geheel uitlekken.
De fijn gesneden (brunoise) uien in ruime boter aanfruiten in een ruime koekenpan en de uitgelekte “nocken” toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.
De geraspte kaas doorroeren en het geheel afgarneren met gehakte bieslook.
Drinktip:
Hefe Weisse Bier
Gruner Veltlinger
Ariën Beersma