Pongauer Kasnocken

4 Personen:

  • Boter

  • 500 gram meel/bloem

  • 3 eieren

  • ¼ liter water of melk

  • 200 gram gerapte kaas (Gruyère of Bierkäse)

  • 2 uien

  • zout en peper en bieslook


Bereidingswijze:

In een ruime kom het meel, eieren en water tot een glad beslag roeren.

Niet kloppen maar stevig roeren

In een pan kokend water met wat zout, het beslag door een grove zeef of vergiet drukken. Ongeveer 1 á 1 ½ minuut laten garen. Met de schuimspaan uitscheppen in koud water.

Laat het geheel uitlekken.

De fijn gesneden (brunoise) uien in ruime boter aanfruiten in een ruime koekenpan en de uitgelekte “nocken” toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.

De geraspte kaas doorroeren en het geheel afgarneren met gehakte bieslook.

Drinktip:

Hefe Weisse Bier

Gruner Veltlinger


Ariën Beersma