Kippendijen met abrikozen

Bron: Boodschappen DvdB

4 personen:

4 grote kippendijen (gehalveerd)

2 tomaten

2 uien

2 tenen knoflook

150 gr gedroogde abrikozen

Takje tijm

300 ml pastasaus

1 eetlepel kaneel

1 theelepel chilipoeder

Olijfolie


Bereidingswijze:

Meng in een kom de kaneel en chilipoeder, de fijn geknepen knoflook, peper en zout met een flinke scheut olijfolie. Wrijf de kippendijen in met dit mengsel.

Laat de gedroogde abrikozen een half uurtje wellen in lauw water.

In een ruime braadpan met deksel de kippendijen mooi bruin in wat olijfolie aanbraden. Daarna de grof gesneden uien toevoegen en even mee aanzetten.

Snij de tomaat in grove stukken en halveer de gewelde abrikozen en voeg deze toe met het afgeritste tijm takje en schenk de pastasaus bij. Laat het geheel 15 á 20 minuten stoven.

Serveer er witte rijst of couscous bij.


Wijntip: (cepage wijn=wijn van 1 soort druif)

Shiraz

Pinot Noir

Merlot


Bewerkt door Ariën Beersma