Tiroler Gröstl

4 personen

  • Boter of rundvet

  • 250 gr Speckwürfel (gerookte spekblokjes Oostenrijk supermarkt)

  • 2 Uien-teentje knoflook.

  • Gekookte koude aardappelen (liefst van de vorige dag)

  • 1 theelepel kummelzaad (komijn)

  • Gehakte peterselie.

  • 4 Eieren


Bereidingswijze:

In de koekenpan de gesnipperde uien en knoflook aanzweten tot ze lichtgeel zijn.

Speckwürfel bijvoegen en de aan plakjes gesneden aardappelen. Dit alles snel aanbakken en af en toe omschudden. (sauteren). Voeg de kummel toe als de aardappeltjes mooi zijn aangezet. (Het speck kan ook worden vervangen door ander vlees)

In andere pan 4 spiegeleieren bakken en serveer deze bovenop de Gröstl.

Maak het geheel af met de vers gehakte peterselie.

Bijlage: Brood van de streek of Salat.


Wijntip:

Spät Burgunder

Weizenbier


Salat is de verzamelnaam voor de sla die men in de meest Duits sprekende landen bij gerechten serveert.