Roerbak asperges met gerookte zalm

4 Personen.

  • 1 ½ kg verse asperges

  • 100 gram ontbijtspek

  • 150 gram gerookte zalm

  • 4 hard gekookte eieren

  • 1 rode paprika

  • 1 ui

  • Peterselie

  • Boter, zout en peper

Bereidingswijze:

Schil de verse asperges, snijdt het kontje eraf.

Snij de asperges in 3 stukken, en blancheer deze.

(Blancheren = kort afkoken met wat zout, afspoelen met koud water.(beetgaar)

Snipper de ui en paprika,fruit deze aan in de boter, daarna de in grove stukken gesneden ontbijtspek meebakken op hoog vuur. Als de asperges voldoende zijn geroerbakt deze op smaak brengen met wat gemalen peper.

De snippers gerookte zalm bijvoegen en afgarneren met halve gekookte eieren. Geheel bestrooien met de vers gehakte peterselie.

Gekookte nieuwe aardappelen apart serveren.

Wijntip:

Riesling, Chablis, Sancerre


Ariën Beersma