Mosterdsoep

4 personen:

  • 3 tot 4 liter bouillon of water met blokje (kip of vlees)

  • 300gr spek lardons

  • 1 flinke ui

  • Boter

  • Bloem

  • Mosterd (liefst grove) of Dyon mosterd

  • 3 eieren en 200 cl room

  • 200 ml crème fraiche

  • Bieslook of lente ui

  • Zout en peper


Werkwijze:

Fonds trekken van soepvlees met een bouquet garni. (ui, prei, wortel, kruidenbuiltje)

Bak de spekjes krokant uit en laat deze uitlekken op keukenpapier

Snij een flinke ui, fruiten in het spekvet en een flinke klont boter, het meel (bloem) en maak een roux. (even doorgaren voor een betere binding)

Voeg de bouillon koud toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg eventueel een pakje mosterdsoep toe.

Alles even laten doorkoken op een zacht vuur. De soep zeven en 6 eetlepels mosterd toevoegen. (naar smaak) (of 3 grove en 3 Dyon mosterd). Even roeren en mee laten koken.

Maak een liaison (3 eidooiers met de room) en roer deze door de soep.

Hierna mag de soep niet meer koken.

Op smaak brengen en de soep op dienen met een eetlepel crème fraiche, de uitgebakken spek lardons en wat gesneden bieslook of lente ui aan kleine ringentjes gesneden.

Serveer apart stokbrood of ciabatta.