Hollandse Hachee

4 personen:

  • boter

  • 4 uien

  • 500 gram rundvlees

  • 2 eetlepels bloem

  • schepje suiker

  • eetlepel tomaten puree

  • 1 dl azijn

  • laurier-peperkorrels-kruidnagel-zout


Werkwijze:

In hete boter de grof gesneden uien aanzetten gezamenlijk met het aan stukken gesneden rundvlees. Alles lekker aanbraden.

Bloem en suiker en tomatenpuree toevoegen en alles even omzetten en mee kleuren.

Dan zoveel bouillon of water bijvoegen dat het geheel ¾ onderstaat.

De kruiden erbij en alles op een zacht vuur garen.

Proeven en op smaak brengen met wat zout. Als het vlees nagenoeg gaar is de azijn toevoegen.

*Om de hachee nog meer smaak te geven kunnen een paar speklapjes in lardons gesneden mee aanbraden.

Serveren met aardappelpuree of gekookte aardappelen.


Wijntip: Rode Bourgogne, Merlot, Cabernet-Sauvignon, Rioja


Ariën Beersma