Nasi Goreng

4 personen:

  • 400 gram rijst (snelkookrijst)

  • olie of boter

  • 1 ui/knoflook

  • 1 prei

  • 300 gram kipfilet of mager varkensvlees

  • 100 gr garnalen

  • 1 zakje nasi mix

  • Ketjap/sambal

  • Atjar tjampoer

  • Kroepoek

  • Pindasaus

  • Eieren

  • Zout

Werkwijze:

Rijst koken.

In een ruime koekenpan of hapjespan de ui en knoflook blonderen (aanzweten)

De aan blokjes gesneden kipfilet bijvoegen en garen. (indien u van pittig houdt het gesneden vlees marineren in wat sambal en ketjap)

Prei snijden en bijvoegen bij het vlees en even doorbakken.

Pakje nasimix volgens bereidingswijze toevoegen en daarna de droge rijst bijvoegen en nog even mee verhitten.

spiegeleieren bakken (Telor matta sappi in het Maleis) en op de doorgeroerde nasi opdienen. Eventueel de garnalen als garnering gebruiken.

Apart: Atjar en kroepoek serveren. Eventueel satés met pindasaus.

BAMI GORENG

Rijst door bami vervangen.

Drinktip: Pilsener bier

Ariën Beersma