Frittata met Ham en Asperges
Bron: Boodschappen
4 personen:
400gr Koude gekookte aardappelen
2 Uien (gesnipperd)
3 teentjes Knoflook
30gr Ham blokjes
350gr Asperges (Gele of Groene)
8 Eieren
1 dl Room
Zout en Peper en Olie
Bereiding:
In een grote, diepe koekenpan de aan plakjes gekookte aardappelen, de gesnipperde ui en knoflook in een flinke scheut zonnebloem of olijfolie goudgeel aanbakken. Hierna de ham blokjes bijvoegen en nog even doorbakken. (sauteren).
Schil intussen de asperges en kook deze beetgaar. (groene asperges hoeven niet geschild)
Klop in een ruime kom de eieren en de room los met wat zout en peper, voeg hierbij de gebakken aardappelen, de ham blokjes en asperges en giet mengsel terug in de met wat olie verhitte koekenpan.
Bak nu met een deksel op de pan de Frittata gaar op een matig vuur. Keer de Frittata om, en bak het geheel gaar. (Baveux= net niet droog gaar)
Serveer er Stokbrood of Ciabatta bij.
Wijntip: Edelzwicker-Riesling-Loirewijn