Rucola Rode Bietensalade
Rucola rode Bietensalade
1 zakje Rucola sla
2 gekookte rode bieten
50 gr walnoten
50 gr pijnboompitten
100 gr quinoa zaden
150 gr geitenkaas
2 gekookte eieren
teentje knoflook
Dressing: Theelepel mosterd, knoflook,olijfolie,zout en peper, suiker
Bereiding:
Was de rucola sla en laat deze goed centrifugeren of uitlekken.
Schil de rode biet en snij deze en julienne (dunne reepjes).
Kook de quinoa in ruim water of bouillon met wat zout (zoals men rijst kookt)
Uit laten lekken en afkoelen.
Rooster de pijnboom pitten in een droge koekenpan goudgeel.
Snij de geitenkaas in blokjes.
Maak een dressing van de olijfolie, mosterd, azijn, schepje suiker zout en peper
Meng nu alles luchtig door elkaar en garneer de salade met de walnoten en kwarten of plakjes gekookte ei.
Wijntip:
Riesling
Gewürztraminer
Edelzwicker
Ariën Beersma