Rucola Rode Bietensalade

Rucola rode Bietensalade

  • 1 zakje Rucola sla

  • 2 gekookte rode bieten

  • 50 gr walnoten

  • 50 gr pijnboompitten

  • 100 gr quinoa zaden

  • 150 gr geitenkaas

  • 2 gekookte eieren

  • teentje knoflook

Dressing: Theelepel mosterd, knoflook,olijfolie,zout en peper, suiker

Bereiding:

Was de rucola sla en laat deze goed centrifugeren of uitlekken.

Schil de rode biet en snij deze en julienne (dunne reepjes).

Kook de quinoa in ruim water of bouillon met wat zout (zoals men rijst kookt)

Uit laten lekken en afkoelen.

Rooster de pijnboom pitten in een droge koekenpan goudgeel.

Snij de geitenkaas in blokjes.

Maak een dressing van de olijfolie, mosterd, azijn, schepje suiker zout en peper

Meng nu alles luchtig door elkaar en garneer de salade met de walnoten en kwarten of plakjes gekookte ei.

Wijntip:

Riesling

Gewürztraminer

Edelzwicker


Ariën Beersma