Gepocheerde eieren met kerriesaus

4 personen:

  • 8 verse eieren

  • pakje kerriesaus

  • 250 gram rijst

  • room

  • peterselie

Neem een middelgrote pan met water en een flinke scheut azijn en wat zout.

Breng dit aan de kook.

Maak onder tussen de kerrie saus volgens de aanwijzing op het pakje.

Maak deze af met wat room.


Kook de (snelkook) rijst gaar een laat deze even uit stomen.


Als het water met de azijn en zout kookt, deze lager zetten tot het kookpunt.

Neem een vers ei en breek deze net boven het hete water. (Pocheren=gaar maken zonder koken)

Doe twee á drie eieren tegelijk. Als het eiwit voldoende is gestold, uitnemen met een schuimspaan.

Garneer de eieren op een schaal of bord met een timbaaltje rijst, ( een kopje of beker nat maken en vullen met rijst, even aandrukken en uitstorten op het bord of schaal).

Eieren ernaast en bedekken (naperen) met de kerriesaus.

Serveer er doperwten bij.

Strooi gehakte peterselie over de gepocheerde eieren.

Ariën Beersma