Bouillabaisse à la Belge

(Recept geschikt bij langer verblijf op camping)

4 personen

  • 1 kilo stevige vissoorten

  • 200 gram garnalen (gepeld)

  • boter of olijfolie

  • 2 uien/knoflook

  • blikje tomaten purée

  • 2 glazen witte wijn

  • peterselie

  • peper-zout-saffraan-tijm

Bereidingswijze:

Snijdt de kabeljauw-rode poon-tong-wijting-tarbot aan grove stukken

(Het mag alle stevige vis zijn om te gebruiken in dit gerecht)

Uien en knoflook en de kruiden aanzetten zonder te kleuren (myoteren)

Tomaten puree bijvoegen en even mee aanzetten (glaceren)

Afblussen met de witte wijn. Opvullen met visbouillon of water.

Geheel 15 minuten zachtjes laten garen.

De gepelde garnalen en gehakte peterselie bijvoegen

Opdienen met geroosterd brood of stokbrood.

Wijntip:

Chablis

Sancerre

Loirewijn

Ariën Beersma