Aardappelpannetje met gerookte Makreel
4 personen:
Voor 4 personen vastkokende aardappelen
4 tot 5 bosuitjes
1 grote sjalot
1 makreel (gerookt)
half blik doperwten
boter, zout en peper
Werkwijze:
Schrob de schil van de aardappelen schoon en snijdt deze in parten of stukken.
Blancheren en afspoelen met koud water.
Bosuitjes en sjalot pellen en snijdt deze in stukjes.
Maak de gerookte makreel schoon en verwijder alle graten en verdeel de vis in grove stukjes.
Verhit boter in de pan en bak de aardappelen bruin en krokant.
Halverwege dit proces de doperwten, bosuitjes en sjalot meebakken en voeg de vis al omscheppend toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Als toevoeging bij dit gerecht een saus van crème fraîche, als volgt bereid.
Klontje boter bruisen zonder te kleuren, een lepel bloem doorroeren en even gaar laten worden. (roux) Voeg hierbij wat bouillon of melk en roer de saus glad tot aan de kook.
Kwart liter crème fraîche met enkele theelepels Dyon mosterd doormengen, op smaak brengen met wat zout en peper.
Wijntip:
Sancerre
Witte Loire wijnen
Gewurztramminer
Ariën Beersma