Kipsalade

4 personen:

  • 400 gram gekookte kip (filet)

  • 50 gram geroosterde pijnboompitten

  • 6 stengels (struikje) bleekselderij

  • 1 appel (liefst granny Smith)

  • 1 sinaasappel

  • ½ rode paprika

  • 75 gram zachte geitenkaas

  • Citroen

  • Dressing van olijfolie,mayonaise-crême fraiche of yoghurt-mosterd-peper en zout.


Bereidingswijze:

In een ruime kom een flinke scheut olijfolie en 2 eetlepels mayonaise, crême fraiche en wat mosterd mengen.

Snij de koude kip in grove blokjes (endée)

Voeg hierbij de gesneden bleekselderij (boogjes) en de partjes sinaasappel en de aan brunoise gesneden paprika en appel (mag met schil) toe

Ondertussen de pijnboompitten roosteren (droog zonder olie) in de koekenpan.

Meng nu alle ingrediënten luchtig door elkaar en breng het op smaak met peper en zout. Voeg de geitenkaas erbij en besprenkel de salade met het sap van een ½ citroen.

Note; Gebruik 2 stengels bleekselderij minder en vervang deze door een venkelknol. (Geeft een heerlijke geur en aparte smaak)

Wijntip:

Pinot gris

Chinin Blanc,Chardonnay

Rosado

Ariën Beersma