(Indien u over een klein oventje beschikt op de camping)
4 personen.
1 grote braadkip
1dl witte wijn of witte port
250 gr concassé van tomaat. (is vlees van de tomaat zonder pit en sap)
150 gr champignons
8 halve tomaten
200gr kalfsgehakt
gehakte peterselie
teentje knoflook
peper en zout
Werkwijze:
Snij enkele champignons aan kleine stukjes, vermeng deze met het op smaak gebrachte gehakt en wat gehakte peterselie. Vul hiermee de halve uitgeholde tomaten. Zet deze op een bakplaat of kleine braadslee en plaats dit samen met de stoofpan van de kip in de oven.
Snij de kip in grove stukken en bak deze (sauteren) in olijfolie. Goed aankleuren. Afblussen met de wijn en even laten inkoken. Voeg de concassé van tomaten en de overige gesneden champignons toe.
Doe het geheel in een stoofpan en plaats deze nog gedurende 15 á 20 min. In een oven van ongeveer 180 c. Opdienen met wat gehakte peterselie. Serveren met witte rijst en brood.
Wijntip: Matheus rosé, Blaue Portugieser
Ariën Beersma