Top Travel Sleeper

Op camping Tiber nabij Roma kom ik deze vorm van groeps kamperen tegen. In Europa had ik dit al eens eerder gezien van Oost Duitsers en Tsjechen.

Een autobus met aanhanger waarin deelnemers slapen in een soort “laden”, 3 boven elkaar over de gehele lengte van de aanhangwagen.

Ditmaal een andere vorm, Nederlandse jongeren die op het dak van de bus slapen in een Travel Sleeper. Een soort koffer met opklapbaar hard dak en zeildoek aan de zijden.

In totaal kunnen 20 personen die onder leiding van de reisleider/chauffeur een tour door Italië maken. In de bus met aanhanger bevinden zich verschillende faciliteiten, een kookruimte, koelkasten en proviand. Iedere deelnemer doneert geld in de “foodpot” en daarvan wordt gezamenlijk gekookt. De saamhorigheid onder de jongelui is groot, en voor velen is deze manier van reizen de eerste keer.

De meesten van de deelnemers reizen per vliegtuig naar een stad waar het begin van de trip begint om vervolgens 14 dagen met de groep door Italië te reizen. O.a Roma-Napoli_Sicilië.

Binnen de bus hangt een goede sfeer mede door de opstelling van de stoelen en tafels. Na het eten aan de lange tafel is het gezamenlijk “corvee” wat met veel gezelligheid gepaard gaat.

Op mijn vraag, aan Peter Reitsema, de organisator en reisleider van de groep,

“Gaat het weleens mis en klikt het altijd tussen de deelnemers?”, is het antwoord, “Nee, nog niet meegemaakt”, ze hebben vakantie, en ik ook!”.

Camping Tiber 20-09-2011 Roma.

www.outdoor-camper.nl

info@outdoorcamper.nl