Broccoli met spek en aardappel
(Ovenschotel)
4 personen:
3 stronken Broccoli
750 gr aardappelschijfjes (geblancheerd) of van de vorige dag
100 gr mager spek reepjes of bacon
3 dl melk en een zakje mix kerriepoeder
Boter
Werkwijze:
Snijdt de broccoli in stukjes en kook de roosjes beetgaar. (6 minuten)
Maak ondertussen de kerriesaus.
Neem een ovenschaal en smeer deze in met ruim boter.
Meng de broccoli en aardappelschijfjes met een gedeelte saus in de schaal.
Verdeel de spek reepjes of bacon in kleine stukjes over de schaal en giet de rest van de kerriesaus over het gerecht. Op smaak brengen met wat zout en peper.
Bak de ovenschotel in 25-30 min goudbruin.
Wijntip:
Rode Bourgogne
Hongaarse Tokayer
of
Belgisch bier van hoge gisting
Grimbergen
Trapist
Duvel