Shakshuka met feta

(Recept uit Boodschappen)

4 personen.

  • Olijfolie

  • 3 Uien-2 teentjes knoflook

  • 4 Paprika’s

  • 2 Aubergines

  • ½ Rode peper

  • 2 Tomaten of blikje tomaten blokjes

  • 2 lepels Wijnazijn

  • 4 Eieren

  • 250gr Feta

  • Vers gehakte peterselie, munt en koriander

Bereidingswijze:

Snij de uien en knoflook en fruit deze aan in een wokpan. Voeg de brunoise (in blokjes gesneden) paprika,aubergines en rode peper toe en fruit deze gaar.

Snij de tomaten zonder zaad in grove stukken en voeg deze toe samen met de wijnazijn.

Roer voorzichtig alles om en maak 4 kuiltjes in de groenten.

Breek hierin 1 ei. Vervolgens de andere drie eieren.

Verbrokkel de Feta over depan. Nu deksel op de pan en laat het langzaam garen.

Bestrooi de Shakshuka met de fijn gehakte kruiden.

Serveer het met Stokbrood of Ciabatta