Stamppot van spruiten en knolselderij

4 personen

  • 500 gram aardappelen (kruimig b.v. Bintje-Biltstar-Andijker muizen)

  • 750 gram spruitjes

  • 1 knolselderij

  • Melk/Boter

  • Peper en zout –Gehakte peterselie

  • 1 eetlepel grove mosterd.


Werkwijze:

Aardappelen schillen en aan stukken snijden.

Kort opzetten (net voldoende vocht om gaar te worden)

Spruitjes schoonmaken en knolselderij schillen en aan grove stukken snijden.

Als aardappelen koken de spruitjes en de knolselderij toevoegen.

Geheel gaar koken en afgieten en even laten uitstomen.

Alles stampen en wat afslappen met hete melk en een klont boter. Op smaak brengen met zout en peper.

Stamppot in combinatie met Gehaktbal-Speklapjes-Stoofvlees of Rookworst.


Dranktip:

Spätburgunder, Merlot


Ariën Beersma