Borsjt

Russische rode bietensoep

4 personen.

  • Flinke runderschenkel of 400 gr Runderborstvlees

  • Bouqet Garni van prei, wortel, ui, laurier, peperkorrels en kruidenbuiltje

  • 400 gr rauwe rode bietjes

  • 1 grote ui

  • 2 tenen knoflook

  • Halve knolselderij

  • 2 stengels bleekceleri

  • 100 gr wittekool

  • 1 flinke wortel

  • 1 eetlepel wijnazijn

  • Eetlepel grove mosterd

  • Flinke klont boter

  • Zout en peper

  • Zure room en wat dille

Bereidingswijze:

Trek een fonds (bouillon) van het rundvlees met een bouquet garni.

In ruime pan de mosterd, knoflook en gesnipperde ui aanfruiten in de boter

Snij alle ingrediënten in reepjes of blokjes (brunoise) en laat deze even mee fruiten in de boter. Vlees uit de fonds nemen , grof snijden en toevoegen

Fonds bij de groenten toevoegen en op een laag vuur de soep garen.

Wijn azijn toevoegen en op smaak brengen met zout en peper

Opdienen in soepkom met een eetlepel zure room en wat fijngehakte dille.

(ook wel gegarneerd met stukjes hard gekookte eieren)

Als bijlage: zwart roggebrood of geroosterd bruinbrood

Glaasje Wodka (ijskoud)


Ariën Beersma