Chipolataworstjes met linzen
4 personen:
Chipolata worstjes voor 4 personen (lange dunne worstjes)
150gr spekblokjes [lardons]
1 grote ui
Knoflook
1 rode en 1 groene paprika
2 stangen bleekselderij
400 gr droge linzen
peper en zout
Gehakte peterselie
Werkwijze:
In een ruime koekenpan met hoge rand de spekblokjes aanbakken.
Daarna de ui snippers en knoflook mee aan kleuren.
Gewassen linzen bijvoegen met een flinke scheut water.
Linzen langzaam garen met een deksel op de pan.
Wanneer de linzen gaar zijn moet het vocht nagenoeg zijn verdampt.
Nu de aan reepjes gesneden paprika en de aan boogjes gesneden bleekselderij bijvoegen en het geheel even door garen.
Op smaak brengen met wat zout en vers gemalen peper.
Worstjes apart grillen of braden
Serveren met boerenbruin brood en Belgisch bier of
een stevige rode wijn van de streek.
Note:
In principe kun je alle soorten worstjes gebruiken.
Ook kan een blik gare linzen gebruikt worden.
Wel eerst even spoelen en verwarmen alvorens bij te voegen.
Wijntip.
Bardolino
Rioja
Spätburgunder
Bier van hoge gisting
Ariën Beersma