4 personen.
400 kipfilet of kip reepjes
Grote ui en 4 knoflooktenen
2 Tomaten (pomodoro)
1 paprika’s
1 venkelknol
1 courgette
1 aubergine
100 gram haricôts verts
200 gram vastkokende aardappel of kant en klare Toscane aardappel of Franse Charlotte gewassen en ongeschild.
olijfolie-zout en peper-basilicum
Werkwijze:
Snij de aardappelen in grove blokjes en maak de haricôts verts panklaar om te blancheren. (even flink te kook erover en afkoelen met koud water)
Snij de kip in grove reepjes en alle overige groenten in grove blokjes.
In een ruime koekenpan de gesneden ui en knoflook aanfruiten in flinke scheut olijfolie zonder te kleuren (myoteren) en voeg hierna de gesneden kip toe. Dit goed aanzetten. Vervolgens alle gesneden groenten, aardappelen en boontjes toevoegen en onder omschudden meebakken. Wanneer alles beetgaar is de gesneden tomaten toevoegen en even meebakken.
Op smaak brengen met zout en peper en enkele baadjes basilicum.
(ook kan men mediterrane gedroogde kruiden gebruiken, wel met mate)
Wijntip:
Gekoelde rosé
Cava
Proscecco
Moscato d'Asti
Ariën Beersma