Bonensalade met Spek

4 personen:

  • 400 gr Haricôts verts

  • 2 blikjes Kidneybonen

  • 150 gr Ontbijtspek

  • 200 gr Achterham

  • 4 hard gekookte eieren

  • 4 tros tomaten

  • 1 krop Romaine sla

  • knoflook en ui

  • Peterselie of tuinkers

  • Dressing van mosterd-azijn-olijfolie-zout en peper.


Bereidingswijze:

Haal de Haricôts verts af en blancheer deze.

In een koekenpan zonder olie of margarine het ontbijtspek krokant bakken (+/- 5 min) en laten uitlekken op keuken papier.

Bak in het bakvet 2 tenen knoflook (geperst) en de fijn gesneden ui (even licht kleuren) en voeg de uitgelekte Kidneybonen en de Haricôts verts toe. Even doorbakken en de pan regelmatig schudden.

Snij de achterham en julienne (reepjes)

Snij de tomaten in partjes en de krop Romaine sla aan grove stukken.

Dresseer op een schaal de grof gesneden sla, de afgekoelde bonen, tomaten en ham.

Besprenkel met een eetlepel naar smaak de dressing en maak het geheel af met halve eieren en de krokante stukjes spek.

Garneer het af met tuinkers of met vers gehakte peterselie.

Dranktip:

Rode Bourgogne

Rioga

Valpollicella