2016 Amerikareis

AMERIKAREIS MEI 2016

Lang hadden wij de wens nog eens een grote reis te maken naar Amerika. Geen reis van een week of enkele dagen maar een rondreis langs verschillende grote steden en toeristische plaatsen. De keuze viel op de oostkant van dit werelddeel.

Nu eens niet met de caravan of camper, maar in hotels en een gehuurde auto. In het najaar van 2015 hebben we ons georiënteerd op de mogelijkheden en besluiten de reis te boeken bij D-Reizen in Hoofddorp. In overleg met de reis intercedent, die voor ons de vliegreis, hotels en autohuur heeft geregeld, prikken we een datum begin Mei 2016.


Ook het feit dat we dan 46 jaar getrouwd zijn is onderdeel en aanleiding van ons voornemen.

Op dinsdag 3 Mei is het dan zover. Om 6 uur gaat de wekker, de tassen ingepakt en het wegbrengen naar Schiphol is aangeboden door broer Henk. Gelukkig hebben we een relatief lange voorbereiding periode gehad tijdens onze wintersport vakantie in Oostenrijk. Maar toch, naarmate het dichterbij komt, bemerk ik een lichte spanning, “hoe zal het zijn?”

Rijden in Amerika, om de twee dagen een ander hotel, en meer van dit soort vragen, zorgen voor een gezonde spanning.

Het is prachtig weer s’morgens vroeg om kwart over zeven als we al een flinke drukte ontwaren op onze nationale luchthaven. We zijn zeker niet de enigen die op reis gaan.


Na afscheid van onze wegbrenger genomen te hebben, trekken we onze rol tassen naar vertrekhal 2, waar de vluchten van KLM en Delta worden in gecheckt. Omdat het inchecken mij niet lukte thuis, doen we dit op de luchthaven om tot de conclusie te komen dat je dit ook zelf mag doen op een ingenieus apparaat. Paspoorten scannen en wat in vullen. Gelukkig stond er een grond stewardess bij ons in de buurt. Het apparaat spuwt netjes de instapkaarten uit. Nu onze tassen nog. Mag je ook zelf doen. Met de instapkaart open je een soort tunnel waar in je de bagage, nadat je eerst het label hebt aangebracht, dient te plaatsen om vervolgens in het “niet” te verdwijnen. Zal wel goed komen denk ik , tenslotte leven we in het computer tijdperk en alles gaat automatisch, er komt geen mens meer aan te pas en dan kan er weinig mis gaan.

Nu op naar de security, alle losse spullen in bakjes, riem af en door een scan apparaat lopen om daarna gefouilleerd te worden. Wanneer alles in orde is mag je de spullen weer oppakken en je kleding in orde maken. Ons plan is om US dollars te pinnen. Bij het kantoor van ABN-Amro in de vertrekhal is het mogelijk dat te doen. Na iedere poging gaf het scherm aan dat het maximum bedrag is overschreden. We proberen het nog een keer met een kleiner bedrag, want er vormt zich al een rij achter ons. Tot onze verbazing gaf het scherm aan dat we het bedrag overschreden hadden maar gaf desondanks toch $220.-,

We maakten aanstalten om weg te lopen toen een behulpzame Nederlander het geld uit de flappentap zag komen. Dank zij hem hadden we geluk, anders waren we zo weg gelopen.


Nu begint het wachten…


Na een kop koffie en lang slenteren door de immens grote vertrekhal waar tegen vele euro’s van alles te koop is, mogen we tegen 09.45 “boarden”. Ook daar was nog een extra security check. Ik werd wederom gefouilleerd en er werden monsters van mijn kleding en handen genomen op een stuk metaal wat vervolgens in een apparaat gestopt werd wat daarna een strook paper uitspuwt. Goed gekeurd.

We mogen de slurf in naar het vliegtuig, waar we worden begroet door bevallige stewardessen van Delta Airlines, die in samenwerking met KLM deze vlucht naar JFK New York uitvoert. Exact 10.40 taxiet het toestel naar de Polderbaan , voor ons heel herkenbaar in de nabijheid van het dorp Zwanenburg waar wij wonen.

De A330 geeft gas en voor je er erg in hebt vliegen we al boven Haarlem en komt de kustlijn van de Noordzee in zicht.

Het toestel is helemaal vol. 293 passagiers en 10 bemanningsleden. Rond 12.00 uur werd de lunch gereserveerd. We hebben keuze uit 2 menu’s, kip met risotto en salade, het andere is pasta met basilicum en champignons. Het is goed warm en het smaakt goed. De drank is naar keuze.

Inmiddels hebben de horloges verzet naar Amerikaanse NY tijd. Als ik deze woorden aan het papier toevertrouw is het 07.30 NY time en nog ruim 5 uur vliegtijd voordat we op JFK landen. Het avontuur is begonnen!


Aankomst op JFK.


In een regenachtig NY zijn we geland voordat we er erg in hebben. De plichtplegingen op dit immens grote vliegveld gaan vrij vlot. Wel lange stukken lopen naar de kofferband, security en douane.

Hier aangekomen worden we in rijtjes verdeeld om naar de security te gaan. Hier worden diverse vragen gesteld en vingerafdrukken genomen om daarna op de foto gezet te worden.

Bij het volgende station, de douane, vraagt de dame of we vlees, groenten, fruit, drugs en of andere zaken hebben meegenomen. Ook vraagt zij, wat de aanleiding is om Amerika te bezoeken? Op mijn antwoord, dat wij 46 jaar getrouwd zijn, geeft zij schaterlachend de papieren terug en gebaard ons dan maar door te lopen. Ze zwaait ons na en wenst ons een goede tijd in Amerika.

Bij de uitgang van de aankomsthal zien we rijen taxi’s staan. Van een ieder hadden we vernomen om een gele originele taxi te nemen en geen andere aanbieders.

In onze naïviteit lopen we naar buiten en met veel misbaar maakt een onduidelijk figuur kenbaar dat we bij hem een bonnetje voor de taxi moeten halen als je een taxi nodig hebt.

Het komt hier op neer “Met die taxi ga je een ritje maken”. Zeg maar gerust een dolle rit.

In een gele taxi voorzien van een meter en zonder navigatie verlaten we het vliegveld in een constante traffic-jam. De chauffeur slalomt in de file en neemt onduidelijke afslagen. JFK is ongeveer 30 km buiten de city en het duurt dan ook ruim een 1 uur en 20 minuten en $ 80.- armer voordat we worden afgezet (letterlijk en figuurlijk) bij het hotel in Brooklyn.


Bij het Comfort Inn Hotel in de Seabringstreet 17 krijgen we kamer 102. Na de receptie die behulpzaam en vriendelijk is gaan we vermoeid naar onze kamer, waar we eerst even gaan liggen. Tenslotte zijn we vroeg opgestaan en morgen wacht ons een enerverende dag. Na een lange nachtrust en een goede douche en ontbijt lopen we met een platte grond naar de subway om met lijn F naar het Winter Garden theater in Manhattan te reizen. Na enig zoeken en vragen komen we bij het Subway station en nemen lijn F. Het is vrij druk en vele haltes verder stappen we uit bij Rockefeller Plaza.


Bovengronds openbaart zich een overweldigend beeld van NY City met Avenues en Streets. Je komt ogen te kort. Het Winter Garden theater wordt snel gevonden om morgen van de Site Seeing Tour, wat we hebben gekregen van de kinderen te kunnen genieten. Vandaag wandelen we verschillende avenues af en bezoeken Central Park, de long van NY City. Het mooi aangelegde park herbergt naast veel flora ook leuke dieren zoals eekhoorns en wasbeertjes.

Moe en voldaan keren we terug naar ons hotel in Red Hook, Brooklyn.


5 Mei. Vandaag staat de City Tour by Bus op het program, die we van de kinderen voor ons 46 jarig huwelijk hebben gekregen. Vroeg opstaan en ontbijten. Met de subway vanaf het station naar Rockefeller Plaza. Bij het Winter Garden theater is onze bus met gids op tijd en samen met 14 andere deelnemers uit verschillende landen gaan we op weg naar de vele beziens waardigheden in NY City. De meeste indruk maakt het 9-11 Memorial, aangrijpend en wreed. Ook de boottocht op East River langs het Vrijheidsbeeld met op de achtergrond de skyline van Manhattan, Verrazano Bridge en de Brooklyn Bridge maken een geweldige indruk om nooit te vergeten.


6 Mei.

Na een goede nachtrust, naar buiten kijkend, regende het pijpenstelen. Omdat we niet van plan zijn op de kamer te blijven, gaan we na het ontbijt met de subway naar station Carollstreet nabij de Brooklyn Bridge. Deze brug is een imposant bouwwerk en kwam gereed in 1883. Het is de eerste hangbrug aan kabels ontworpen door J.A Roebling, een ingenieur afkomstig uit Duitsland. Door ziekte heeft hij de brug niet kunnen afbouwen. Dit is door zijn vrouw en zoon Washington Augustus Roebling gedaan.

In 1883 is door burgemeester Abram S Hewitt de brug geopend. Een wandeling over de brug is ondanks de regen een onvergetelijke gebeurtenis. Aangekomen aan de overkant in Manhattan kopen we een paraplu en in de omgeving waar eens World Tradecenter heeft gestaan, wordt het geleidelijk droog. Na een kop Hot Chocolade vervolgen onze wandeling in de richting van Broadway en de 6de Avenue. Na nog enkele inkopen nemen we de F train naar Red Hook waar ons hotel is. Morgen naar JFK om de auto op te halen en dan door naar Boston.



7 Mei.

Met een taxi vertrekken we rond 09.30 uit het hotel in Brooklyn naar JFK om bij autoverhuur Alamo de auto op te halen. De rit gaat voorspoedig en kost de helft van de rit op onze heenreis. Bij het verhuur bedrijf de gebruikelijke papierwinkel en instructie. Buiten kijk ik in het rond naar de vele auto’s die beschikbaar zijn. Geen Chevrolet Spark te bekennen. De juffrouw die ons helpt, komt met de mededeling:” we have upgraded your car in a Toyota”. Oké , for the same price? Ja, is het antwoord en zij begint met het uitleggen van de Garmin navigatie. Even later rijden we de poort uit op weg naar Boston. Bij de toe rit wegen naar de State Highway zien we de typisch Amerikaanse houten huizen en de vele kerkhoven in deze omgeving.

Na 353 km komen we dank zij de navigatie aan bij de Econo Logde in South West Cutton Northborough, waar we op de 1ste etage een prima kamer krijgen.

Morgen de omgeving verkennen en naar Boston in de Toyota Camry ,die goed bevalt en lekker rijdt.

8 Mei.

In de Econo Logde serveert men een eenvoudig continentaal ontbijt. Buiten regent het licht, maar de vele weerberichten op de televisie voorspellen dat het vanmiddag zonnig wordt. Met de auto gaan we de omgeving verkennen. We rijden door kleine dorpen waar typische houten Amerikaanse huizen in vele varianten staan, gelegen in een prachtige natuur.

Zo leren we Amerika kennen, gelijk de kleurplaten op de kalender. Het is Moederdag en alle winkels zijn open . Ze uiten op uitbundige wijze dat het vandaag Moederdag is. “Have a nice Mothersday” is de vriendelijke begroeting. Bij een van de vele winkel malls drinken we koffie en doen nog enkele inkopen. In de middag rijden we richting Boston op 30 km van ons hotel. Onderweg genieten van het mooie landschap, bossen, afgewisseld met grote water partijen. Bijna nagenoeg heeft ieder huis meerdere auto’s met 2 garages en een boot. Via de tolweg zien we in de verte de skyline van Boston. Kris kras rijden we door de stad en maken foto’s van de vele hoge gebouwen. Tegen 5 uur keren we na getankt te hebben voor $ 0.70 dollarcent per liter de auto vol. Morgen de rit naar Albany.

9 Mei.

Van Boston naar Albany via highway 91. Het weer is omgeslagen. De zon schijnt uitbundig, maar er waait een frisse wind. Over brede wegen gaat het gestaag en even na het middag uur bereiken we ons hotel, Best Western Sovereign in Albany. We krijgen een kamer op de 4e etage. Met de bus, die voor het hotel stopt reizen we naar Downtown Albany. Een stad gesticht door Nederlanders. Overal zie je sporen van Nederland, vooral in namen op gebouwen en straatnamen. Opvallend zijn de grote gebouwen van een architectonische schoonheid, de mooi aangelegde parken en brede straten. Na een hapje en een drankje keren we terug naar het hotel. Morgen door naar Fort Erie in Canada en de Niagara watervallen.

10 Mei.

De Toyota Camry is volgetankt, want voor vandaag hebben we een lange rit voor de boeg, 457 km. Via highway 90 is de volgende afslag Buffalo. Het weer is uitstekend en er is druk verkeer. Vele grote Amerikaanse trucks, sommige als road train die met een snelheid van 115 km voorbij komen op wegen waar 65 mile is toegestaan. Onderweg stoppen we regelmatig bij de grote stops met restaurants en tankstations. Normale parkeerplaatsen zijn op 1 hand te tellen.

Bij de grens tussen USA en Canada ([Peace Bridge) staan lange rijen voor de paspoort controle, die vrij nauwgezet wordt uitgevoerd. Even verderop bij een tolpoort mag je voor $ 3.- Canada in. Vrij snel zijn we bij de Howard Johnson Inn waar we 2 nachten zullen verblijven. Morgen staan de Niagara watervallen op het program.

11 Mei.

Na een goede nachtrust eerst boodschappen gedaan bij een supermarkt in de buurt. Fort Erie is een grensplaats op een landtong tussen 2 meren. Lake Erie en Lake Ontario.

Langs het meer loopt een weg naar de Niagara Falls. [30 km]. Daar aangekomen is het betaald parkeren..

(CDL 15), absurd maar het zij zo. De watervallen zijn een bijzonder natuur verschijnsel en als je hier in de buurt bent zeker niet mag missen. In de namiddag een wandeling langs het meer gemaakt en genoten van het uitzicht.

Het is vandaag volop zon, en boven de 20 graden en het voordeel van een Lodge boven een hotel is, dat je voor je kamer gewoon buiten op een bankje of stoel kunt gaan zitten. Zo hebben we tot laat in de avond van de zon kunnen genieten.

12 Mei.

Via de snelweg langs Lake Ontario naar Toronto [183 km]. Het is vrij druk op deze weg. Bij het naderen van deze wereldstad, zien we de skyline, welke zich kenmerkt in hoge gebouwen met in het midden de TV toren als symbool van Toronto.

Met behulp van de Tom-Tom rijden we downtown dwars door de stad. Bij het hotel is geen gelegenheid om buiten te parkeren en á raison van Can.$ 31.- zetten we de auto in de garage onder het hotel, wel zo veilig. Het hotel ligt om de hoek bij de Youngstreet, de hoofdstraat met vele winkels, restaurants, bioscopen, theaters en een shopping-mall van 2 km, die loopt naar het Lake Ontario. De stad is een mix van oud en nieuw, met veel verkeer, smoezelige winkeltjes en eethuisjes. Het pas gereed gekomen Shopping Center heeft 4 etages en sluit aan op het ondergrondse net van metro’s en treinen. Het behoort tot het grootste winkel en entertainment gebeuren in Canada. Hier blijven we twee dagen. Het weer is prachtig en de vooruit zichten voor morgen zijn veel belovend.

13 Mei.

Vrijdag de 13de. Vannacht heeft het geregend en de weersverwachting voorspeld slecht weer. Een koufront met sneeuw.[Ook in Noord-Amerika is het te koud in dit jaargetijde]. Niets van dit alles. Na het ontbijt komt de zon door. Wandelend en genietend van de stad lopen we naar de halte van de Hop On-Hop Off bus en om kwart voor elf vertrekken we voor een rondrit door Toronto met gids.

Omdat de zon uitbundig schijnt besluiten we om op het bovendek een plaatsje te nemen. Oude gebouwen en huizen afgewisseld met wolkenkrabbers waar mensen werken en wonen. Op deze wijze ondervindt en zie je de stad van alle kanten met de belangrijkste gebouwen en stadsdelen. We doen 2 rondjes. Tegen zessen gaan we eten in een Vietnamees restaurant wat weer eens een andere beleving geeft. Prima!

Tegen half vijf stappen we uit en doen nog wat inkopen. Het was een schitterende dag. Morgen weer richting Amerika. Williamsport. (484 km)

14 Mei.

Na het ontbijt vertrokken met veel regen.

Iedere dag voor vertrek plaatsten we de route in de navigatie. Maar ook dat luistert nauw. Om het adres van het hotel in Williamsport erin te zetten, zegt het apparaat, dat het adres niet bekend is. Na enig zoeken en hulp van de vriendelijke receptionist komen we er achter. Het adres is E.Thirdstreet maar dit wordt niet herkent. Wel E.3 Street, gewoon met een cijfertje. Na 484 km door een heel mooi landschap komen we op het juiste adres aan. De vriendelijke miss van de Econo Lodge is ons zelfs behulpzaam bij het doen van de was. Als je al een dag of 10 op reis bent moet je ook het wasgoed verzorgen. Dit kan in de vele Lodges die deze service bieden. Voor $ 6.- schoon en droog.

Helaas werkt het weer deze dag niet mee. Regen en bewolkt. Morgen door naar Gettysburg.

15 Mei.

Vandaag staat Gettysburg op het program. Het is licht bewolkt en af en toe een zonnetje. Van Williamsport naar deze stad in Virginia is 230 km. Een mooie route met een vrij lange omleiding door de country. Hier zie je het echte Amerika. Vooral de huizen en bedrijven. Boerderijen met grote landerijen zover je ogen reiken. Ook passeren we grote shopping-malls met diverse grote winkels. Eén ervan is LOWE,s Home Inprovement Warehouse, een bouwmarkt met assortiment op huishoudelijk gebied, vele malen groter dan bij ons een Praxis of Gamma samen.


Het gebied in deze omgeving tussen Pennsylvania en Virginia is heuvelachtig met vooral loofbomen bos. Naaldbomen zijn op één hand te tellen, vooral aangeplant om als kerstboom te dienen.


Ook zijn er vele rivieren en meren langs de route.


Morgen gaan we de stad bezoeken, die veel historie herbergt van de Burgeroorlog in het verleden.

16 Mei.

Wanneer we opstaan staat de zon aan een blauwe hemel. Een groot verschil met gisteren. Toen was het bewolkt met veel wind en af en toe regen en veel te koud voor de tijd van het jaar.


Gisteravond zijn we met de auto door de stad gereden en daar behoudens enkele monumenten ter nagedachtenis aan de Burgeroorlog is er verder weinig te beleven. Alle commerciële activiteiten zijn buiten de stad. Shopping-malls, Mc Donalds, Walmart en andere grote winkels met ruime parkeerplaatsen. Opvallend is dat er in Amerikaanse steden en plaatsen geen wandel of fietspaden zijn, alles gaat per auto. Zo ook wij.


Nu wij toch nabij het gebied van de Amisch zijn, willen we die bezoeken. De geloof gemeenschap, welke nog volgens de oude leer leven. Ze hebben geen materialistische waarden, geen auto of TV en verplaatsen zich met paard en wagen. Ook wordt fotograferen niet op prijs gesteld. Omdat alles in de States groot en big is, is ook de afstand naar hun leef gebied groot (220 km heen en terug). Daar aangekomen zien we de primitieve leefwijze waarop deze mensen leven. Mannen in zwarte pakken, grote baarden en op hun hoofd een strohoed, is kenmerkend voor de Amisch. Vrouwen en kinderen in klederdracht zoals bij ons in de middeleeuwen. Oorspronkelijk komt deze geloof sekte uit Zwitserland.

Het plaatje Kitchen Kettle is een leuke plek om te bezoeken. Na deze mooie dag rusten we na een heerlijke douche uit en kijken naar het Breaking News op de televisie.


Morgen naar Williamsburg (378 km).

17 mei.

Was het gisteren nog prachtig weer, maar nu bij het opstaan begon het te regenen en het zag er niet naar uit dat het van korte duur zou zijn. Het weer is hier in East America ook in de war. De Weather Channel op TV meldt dat de lente maar niet wil beginnen. Er komen steeds weer koude fronten die via Canada tot Florida in het zuiden reiken en zelfs voor overstromingen in deze staat zorgen.


Onderweg begint het steeds harder te regenen. Het zicht is slecht en in de omgeving van Washington D.C is het erg druk. Ook vinden er onderweg een paar aanrijdingen plaats wat file tot gevolg heeft. In een fikse regenbui met 5 banen auto,s naast elkaar en af en toe een grote Amerikaanse truck die met een snelheid van 65 mile (115 km) voorbij komt rijden in een wolk van opspattend water en is het zicht soms nihil.


Nee, ZOAB (zeer open asfalt beton) kennen ze hier nog niet en bij zware regenval is verlichting voeren kennelijk niet verplicht. Gelukkig komen we zonder kleerscheuren veilig op het adres van de Quality Inn Historic East in Williamburg VA aan.


In de middag is het droog en wandelen we nog even naar het historisch centrum van Williamsburg.

18 Mei.

Vandaag hebben we een rustig dagje. Het is zwaar bewolkt maar droog. Een heel verschil met gisteren.


Na het ontbijt rijden we met de auto naar Jamestown. Een nederzetting waar de Engelsen in de 18de eeuw voet aan wal zetten. Er is en bezichtiging museum met oude huisjes uit die tijd. In de omgeving zijn veel bossen afgewisseld door idyllische meertjes. Na de lunch gaan we naar Williamsburg-Historic om het geheel te bekijken en foto’s te maken. Ook bezoeken we oude huizen en winkeltjes uit de tijd rond 1800. Alles ademt hier Engels, die zich ook hier vestigden. Vooral de afbeeldingen van koning William en koningin Mary kom je hier overal tegen.

Morgen naar Washington D.C. (180 km).

19 Mei.

Vandaag een korte reisdag via de Interstate 94 van Williamsburg naar Washigton DC. (District Colombia)


Ons hotel bevindt zich in het stadsdeel Alexandria. Het weer is goed en geheel opgeklaard. Voor het weekend wordt er regen voorspeld. Het Red Roof Hotel aan de Richmond Hihgroad wordt snel gevonden, in deze drukke stad. In de middag wandelen we nog naar het Subway station om even te verkennen, want morgen gaan we de stad uitgebreid bezoeken. DC, zoals men zegt.


Vanavond nog even een keuze maken uit de vele eet tentjes die hier zijn.

20 Mei.

Al vroeg zijn we uit de veren en na een boodschap bij Wal-Mart rijden we naar de parkeer garage van het subway station in Huntington. Het zeer moderne subway stelsel in Washington brengt ons snel naar het midden van de stad. Bij L’enfant Plaza stappen we uit en wandelen naar het Union Station, waar de toerist bussen vertrekken. Het is al behoorlijk druk en op het bovendek vinden we nog een mooie plaats. De zon schijnt heerlijk en het is 22gr.


De tour voert door de hele stad en doet alle hoogte punten en bezienswaardigheden aan. Het Capitol, het Witte Huis, de Obelisk en alle Memorial Monumenten van Amerikaanse presidenten en oorlogs herdenking plaatsen.

Ook brengen we de gevallenen een bezoek op Arlington, waar ook JF Kennedy en zijn vrouw hun laatste rustplaats hebben gevonden. Onderweg passeren we het Pentagon.


Tegen vijven is het erg druk in de stad. Alles zit vast, zodat we pas om 19.30 weer in de subway naar ons hotel zitten. Op het station, waar een onmetelijk grote parkeer garage is, hebben we moeite om de auto terug te vinden. Zonder hulp van een aardige mevrouw hadden we nu nog gezocht.


Morgen de laatste etappe. Van Washington DC naar het vliegveld JFK in New York.

21 Mei.

Vandaag het laatste stuk. Washington DC naar JFK NY. (420 km)


Het regent pijpenstelen, als wij rond 08.30 vertrekken uit het Red Roof Hotel in Alexandria. Was het gister volop zon en zijn we verbrand in ons gezicht, is het nu een thunderstorm met bakken regen. Slagregens maken het zicht slecht op de Interstate 95 . Ook valt het op dat men bij dit soort weer vaak zonder verlichting rijdt. Wel gedisciplineerd, maar toch is een beetje verlichting wenselijk. Via Baltimore en Philadelfia, na vele keren tol te hebben afgerekend, bereiken we de Big Apple. Over de Goethals Bridge en Verrazano Bridge komen we door Brooklyn. Vandaar is het nog ruim 25 mile naar JFK waar het Best Western Hotel gemakkelijk wordt gevonden.

22 Mei.

Na een goed ontbijt in het Best Western Hotel gaan we de auto terugbrengen bij Alamo.


Het adres staat in de Garmin Navigator en deze geeft aan dat het slechts 1 km van het hotel is. Het inleveren gaat zonder problemen. Met een scan leest de innemer de auto uit, en deze geeft aan dat we 2142 mile (3640 km) hebben gereden. Vervolgens stappen we in de Air-train, die ons brengt naar terminal 4, waar we al om 10 uur zijn. Veel te vroeg, want de incheckbalie is nog gesloten. Dus dit wordt een dagje JFK.


Om 17.45 vertrekt pas ons vliegtuig. In de terminal is het vrij druk en wat opvalt is dat er geen winkels zijn waar een versnapering te koop is. Hiervoor dien je naar beneden te gaan in de aankomst hal. We hebben er de tijd voor, en gelukkig hebben we nog een paar appeltjes voor de dorst. Na de gebruikelijke security check mogen we tegen 5 uur boarden en vertrekken we op tijd.

Om 06.15 GMT landt onze nationale trots op de Kaagbaan en komen we enigszins vermoeid maar met een onvergetelijke ervaring thuis van een prachtige reis.

Bezochte Hotels.

Comfort Inn Brooklyn Cruise Terminal

17 Seabring Street 11231 (New York Area). Brooklyn Red Hook

Vrij nieuw hotel met ruime parkeerplaats. Gelegen in industrie omgeving

Goede maar vrij kleine kamers. Goed sanitair.

Ontbijt zeer matig,

Geheel schoon. Vriendelijke receptie

20-30 minuten van Subway station

Econo Lodge Inn & Suites

380 Southwest Cutoff 01532 Boston (Massachusetts). Northborough.

Prima kamer. Goed sanitair. Ruime parkeer gelegenheid.

50 km van Boston

Best Western Sovereign

1228 Western Avenue 12203 Albany (New York)

Prima kamers. Goed sanitair.

Groot vrij nieuw hotel met zwembad en fitness

Prima ontbijt.

Ruime parkeer gelegenheid.

Howard Johnson Inn Fort Erie (Ontario Canada)

139 Garrison Road L2A Niagara Falls.

Wat oudere Lodge. Prima kamer met 2 bedden

Vriendelijke receptie.

Zeer matig ontbijt.

Mooie omgeving.

Comfort Hotel Downtown Toronto (Toronto)

15 Charles Street East M4Y 1S1

Hotel in het centrum van de stad Toronto nabij Youngstreet.

Mooie kamer met dubbelbed.

Vriendelijke receptie.

Prima ontbijt.

Parkeren tegen betaling.

Econo Lodge Williamaport (Pennsylvania)

2019 E. Third Street 17701

Nette Lodge met prima kamers. Dubbelbed.

Vriendelijke receptie. Mogelijkheid tot wasmachine en droger.

Ruime parkeer gelegenheid.

Goed ontbijt.

Nabij winkel malls.

Econo Lodge Gettysburg (Pennsylvania)

983 York Road 17325

Nieuwe Lodge.

Mooie kamers met dubbel bed.

Prima sanitair.

Slecht ontbijt.

Ruime parkeer gelegenheid.

Quality Inn Historic. Williamsburg (Virginia)

505 York Street 23185

Matig hotel. Niet schoon.

Zwembad. Slecht ontbijt.

Goede parkeer gelegenheid.

Hotel is mooi gelegen in een bosrijke omgeving

Vlak bij historisch centrum.

Red Roof Alexandria Washington (District Columbia)

5975 Richmond Highway 22303

Goed hotel gelegen naast een doorgaande weg (lawaai).

Prima kamer met 2 bedden

Goed sanitair.

Vriendelijke receptie.

Gratis parkeren.

Subway op 2 km.

Best Western Kennedy Airport (New York)

14425 153rd Lane. Jamaica.

Vrij nieuw hotel met mooie kamers met breed bed.

Vriendelijke receptie.

Goed ontbijt.

JFK vlakbij met shuttle of Airtrain.


Ariën Beersma- Juni 2016