Salade Doria

4 personen: (van restjes kip-rijst-doperwten)

  • 1/1 kipfilet

  • 1/1 komkommer

  • 300 gram gekookte rijst

  • ½ blikje doperwten

  • 2 tomaten

  • Vinigrettesaus (zout,peper,gesnipperde ui, azijn, olijfolie, dijon mosterd)

  • krop of ijsbergsla


Werkwijze:

Koude gekookte kipfilet en julienne snijden

Komkommer schillen en overlangs doorsnijden en

met de punt van een lepel het zaad verwijderen

Komkommer aan dunne plakjes snijden (ciseleren)

In ruime kom de komkommer, kip, doperwten en gekookte rijst aanmaken met de vinaigrette waaraan een extra schepje Moutarde de Dijon is toegevoegd.

Op een bord dresseren met tomaten en sla

Serveren met stokbrood, toast of ciabatta

Wijntip:

Mousserende wijn

Rosé

Sancerre

Ariën Beersma